Μπλατ: «Πιο σημαντικό το μυαλό, από τα πόδια»

«Το μυαλό και στην καρδιά είναι η ουσιά, παρά στα πόδια σου... Αυτό δεν ισχύει και για την Ελλάδα;». Η συνέντευξη Τύπου του Ντέιβιντ Μπλατ στη Ρόδο. 

Μπλατ: «Πιο σημαντικό το μυαλό, από τα πόδια»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Ρόδο, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε πως: "Ήταν ένα καλό, ανταγωνιστικό παιχνίδι και θεωρώ πως οι παίκτες μου έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση. Πραγματικά δεν είναι εύκολο να παίξεις ένα δύσκολο και υψηλού επιπέδου αγώνα Ευρωλίγκας το βράδυ της Πέμπτης, όπως κάναμε εμείς και την επόμενη μέρα να μπεις σε ένα αεροπλάνο, να προπονηθείς και να δώσεις μια αναμέτρηση νωρίς το Σάββατο. Αλλά οι παίκτες μας το χειρίστηκαν πολύ καλά, με ωριμότητα, επαγγελματισμό και χάρηκα που το είδα αυτό.

Δυο είναι τα σημαντικά... Ο τρόπος που το αντιμετώπισαν όλοι το ματς και το ότι κάποιοι παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια, μπήκαν και πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό είναι που χρειάζεται η ομάδα σε μια τέτοια σεζόν, όπως αυτή. Θεωρώ πως μοιράσαμε τον χρόνο σωστά, ώστε να μην μείνει κάποιος υπερβολικά πολύ στο παρκέ. Και όλοι όσοι μπήκαν έπαιξαν με ένταση και ενέργεια. Αυτό ζητάμε από εκείνους... Όπως ξέρετε μερικές φορές στο μυαλό και στην καρδιά είναι η ουσιά, παρά στα πόδια σου... Αυτό δεν ισχύει και για την Ελλάδα;".

Για την παρουσία του Ανδρέα Τσουμάνη, είπε: "Είναι ένα παιδί που προπονείται με εμάς κάθε μέρα. Κι άλλα νεαρά παιδιά προπονούνται μαζί μας σε καθημερινή βάση. Ήρθε να παίξει και να ανταγωνιστεί και ήταν υπέροχο που τον είδα να μπάινει έτσι στο παιχνίδι και να έχει μια καλή στιγμή. Εύχομαι στον κόουτς Φλεβαράκη καλή συνέχεια στη σεζόν".