Ηρακλής-Ιωνικός Νίκαιας: Ντέρμπι κορυφής και… ιστορίας στο «Ιβανώφειο»

Παιχνίδι που είναι αρκετά πιθανό να το παρακολουθήσει κανείς στα… προσεχώς της ελληνικής Α1 διεξάγεται σήμερα (18:00) στο «Ιβανώφειο», εκεί όπου αναμετρούνται οι δύο κορυφαίες ομάδες της Α2.

Ηρακλής-Ιωνικός Νίκαιας: Ντέρμπι κορυφής και… ιστορίας στο «Ιβανώφειο»

Ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ιωνικό Νίκαιας στο ντέρμπι του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω του ότι απουσίαζαν Σοκ (Ηρακλής) και Σάφτενααρ (Ιωνικός) σε υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες για τα “παράθυρα” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι της φετινής Α2 μέχρι σήμερα, διότι πολύ απλά κοντράρονται οι κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.
Ηρακλής και Ιωνικός έχουν ρεκόρ 7-1 και σήμερα ο νικητής κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, που τον στέλνει απευθείας στην Α1.

Πρόκειται για δύο ιστορικές ομάδες, η κάθε μία έχει γράψει τις δικές της σελίδες στο ελληνικό μπάσκετ και έχει τη δική της ξεχωριστή προσφορά. Δεν μπορεί ουδείς να λησμονήσει ποτέ ότι από τον Ηρακλή αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ούτε μπορεί κανείς ποτέ να ξεχάσει ότι αποτελούν “φυντάνια” του Ιωνικού ο θρύλος Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φώτης Κατσικάρης ή ο Νίκος Οικονόμου.

Αυτό το παρελθόν υπάρχει και δεν σβήνει, όμως σημασία έχει τι συμβαίνει στο παρόν και σήμερα οι δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Α2 έχουν στόχο να ανέβουν “χέρι - χέρι” στην μεγάλη κατηγορία.

Αμφότεροι άλλαξαν προπονητή πολύ νωρίς στη σεζόν. Ο Ηρακλής πορεύεται πλέον με τον Κώστα Μέξα, λύοντας τη συνεργασία του με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ο Ιωνικός έχει πλέον στον πάγκο του τον Νίκο Βετούλα, αντί του Ντίνου Καλαμπάκου.

Πρόκειται για τις δύο πιο έμπειρες ομάδες στην κατηγορία.

Ο Ιωνικός είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο σε ηλικία, αλλά οι Τσαγκαράκης, Βασιλόπουλος, Μπατής, Λιακόπουλος, Κομποδιέτας, Πετροδημόπουλος, Καράμπουλας είναι μια βάση εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού κορμού, που πλαισιώνεται από τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, που έχει σπουδαίες χρονιές στην πλάτη του στην ελληνική Α1.

Ο Ηρακλής έχει επίσης έναν κορμό έμπειρων και ποιοτικών παικτών όπως οι Κακαρούδης, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης, Αθανασούλας, Μπένας και Αγγελακόπουλος, στηρίζει πολλά στο παιχνίδι του “Έλληνα” Στεν Σοκ (γιο του Τιτ Σοκ που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και τον Άρη τη δεκαετία του ’90) και του Ρολάντας Ρουτκάουσκας και με την στήριξη του κόσμου του, που θα γεμίσει σήμερα το Ιβανώφειο, ευελπιστεί στη νίκη που θα τον κρατήσει μόνο πρώτο στην κορυφή.