Τα ρεκόρ του Πρίντεζη στο Ολυμπιακός - Ρέθυμνο

Ειδική μνεία στον Γιώργο Πρίντεζη έκανε ο ΕΣΑΚΕ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ρεθύμνου για το πρωτάθλημα της Basket league.

Τα ρεκόρ του Πρίντεζη στο Ολυμπιακός - Ρέθυμνο

Σε εκτενές του αφιέρωμα, ο ΕΣΑΚΕ κάνει καταμέτρηση τεσσάρων ρεκόρ που έσπασε ο διεθνής φόργουορντ στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά:

Με τέσσερις ξεχωριστές επιδόσεις τελείωσε ο Γιώργος Πρίντεζης το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Πέραν του ότι έφτασε σε «double-double», κατάφερε να «σκαρφαλώσει» σε τρεις ιστορικές λίστες της Betshop Basket League.

*Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε το πρώτο του «double-double» στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που φτάνει φέτος σε μία τέτοια επίδοση μετά τον Ζακ ΛεΝτέι στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο (10π, 12ρ.).

Μεγαλύτερη σημασία έχουν όμως τα τρία άλλα επίτευγμα του. Ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού με τους 11 πόντους του, έφτασε τους 3.378 στην κατηγορία και μπήκε στην πρώτη 15άδα των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, φτάνοντας στη 15η θέση τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ.

Ακόμη ο Πρίντεζης έχοντας τέσσερα εύστοχα δίποντα, έφτασε τας 1.118, ξεπέρασε τον Γιώργο Διαμαντόπουλο και είναι πλέον 4ος σε αυτήν την ιστορική λίστα.

Τέλος, ως προς αυτά που κατάφερε ο διεθνής φόργουορντ στο χθεσινό (09/12) παιχνίδι, με τα 10 αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 14ος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Μάικ Μπατίστ (1.010) και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (1.015).

*Ξεχωριστό ήταν το παιχνίδι και για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ αφού ήταν το 100ό του στην Betshop Basket League. Eίναι ο 4ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού που το καταφέρνει μετά τους Τεόντοσιτς, Ντε Μιγκέλ και Ρίβερς.

*Τα 500 ριμπάουντ καριέρας ξεπέρασε ο Γιώργος Μπόγρης που είχε τρία στο σημερινό παιχνίδι ενώ ο Γιάνις Στρέλνιεκς ξεπέρασε τους 300 πόντους έχοντας 13.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε νέο ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League έχοντας 38 αμυντικά ριμπάουντ, ένα παραπάνω από τον Ήφαιστο στο ματς της 4ης αγωνιστικής κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Στον αντίποδα όμως οι ερυθρόλευκοι, έχοντας μόνο τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα πέντε που είχαν ο Άρης στη 2η, το Περιστέρι Βίκος Cola και ο Ήφαιστος στην 3η, το Λαύριο Aegean Cargo στην 4η και ο Ήφαιστος στην 7η αγωνιστική.

Από την πλευρά του Ρεθύμνου Cretan Kings…

*Ο Ανδρέας Χριστοδούλου έφτασε σε διπλό, ατομικό επίτευγμα. Με την 59η εμφάνιση του με τη φανέλα της ομάδας στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 5άδα της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τους Νίκο Αγγελόπουλο, Άκη Καλλινικίδη κι «έπιασε» στην 5η θέση τον Απόλλωνα Τσόχλα.


Ακόμη ο Χριστοδούλου με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα που είχε στο ΣΕΦ, έφτασε τα 98 και μοιράζεται την 9η θέση της αντίστοιχης λίστας των Κρητικών με τους Κένι Γκάμπριελ και Χάρη Γιαννόπουλο, αφού προσπέρασε τους Σακίλ Γκούντγουϊν (94) και Ρόμπερτ Άρντολντ (96).

*Με την 308η εμφάνιση του στην Betshop Basket League, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έφτασε στην 41η θέση της λίστας τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.