Μανωλόπουλος: «Είχαμε καταπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε στην ευστοχία του Ήφαιστου, ενώ ο Μάκης Γιατράς ήταν απογοητευμένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Μανωλόπουλος: «Είχαμε καταπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα»

Ο προπονητής του Ήφαιστου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί κάναμε μία τεράστια προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια δεν ξεκίνησε σήμερα. Στ’ αποδυτήρια από την αρχή της χρονιάς έχουμε γράψει στο ταβάνι ότι η θέληση για νίκη δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί την έχουν όλοι.

Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση να προετοιμαστείς ώστε να πάρεις τη νίκη. Και η προετοιμασία που έχουμε όλη την εβδομάδα ήταν πολύ σκληρή, είχε πάρα πολλές απαιτήσεις αλλά σήμερα ήρθε η επιβράβευση. Ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει γιατί μιλάμε για νίκη επί του Προμηθέα. Μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετική παρουσία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει καταπληκτικούς παίκτες, εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες, ποιοτικούς, έχει καλό προπονητή. Είναι δουλεμένη ομάδα και όλα αυτά κάνουν τη νίκη μας πιο μεγάλη.

Είχαμε καταπληκτικά ποσοστά, 40% στα τρίποντα. Ειδικά στο πρώτο μέρος εκτελούσαμε με μεγαλύτερα ποσοστά. Τα σουτ βγήκαν έπειτα από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Είχαμε 54% στα δίποντα και περιορίσαμε τον Προμηθέα στις 10 ασίστ καθώς λειτούργησε η άμυνα μας πολύ καλά.

Eίχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τη δημιουργία του Προμηθέα, ώστε να την περιορίσουμε και να τους κόψουμε τον αιφνιδιασμό αφού είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι. Όλα αυτά έγιναν ύστερα από μία πολύ καλή προετοιμασία και μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ευχαριστώ τον κόσμο γι’ άλλη μία φορά. Κάναμε ακόμα ένα sold out και νομίζω πώς φαίνεται στην απόδοσή μας ότι η βοήθεια του κόσμου είναι τεράστια».

Για το αν βοήθησε η διακοπή να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι ο Ήφαιστος: «Ωφέλησε γιατί τα παιδιά ήρθαν πάρα πολύ συγκεντρωμένα. Ήρθαν να δουλέψουν και πίστεψαν σε αυτό το παιχνίδι. Η προηγούμενη διακοπή δεν μας είχε ωφελήσει. Συνήθως η διακοπή είναι λίγο περίεργη. Μπορεί να ωφέλησε περισσότερο εμάς γιατί ο Προμηθέας είναι συνηθισμένος να παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα και να μη βρήκαν ρυθμό».

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Συγχαρητήρια στον Ήφαιστο Λήμνου για τη δίκαιη νίκη και τον κόσμο που φαίνεται ότι αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Υποστηρίζει την ομάδα του σε φίλαθλα πλαίσια και αυτό είναι σημαντικό για το μπάσκετ. Κάναμε ένα εξαιρετικά κακό παιχνίδι. Ήμασταν τραγικοί σε άμυνα κι επίθεση. Είχαμε καιρό να παίξουμε έτσι. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε. Έτσι είναι το μπάσκετ, υπάρχουν και οι κακές μέρες. Πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό ματς και να στραφούμε σε αυτό το οποίο έχουμε την Τρίτη».

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα: «Αν θες να βρεις δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Εμείς δικαιολογίες δεν ψάχνουμε ποτέ. Έφταιξε ότι η ομάδα της Λήμνου έπαιξε καλύτερα από εμάς. Εμείς κάναμε βόλτα, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα έξι λεπτά, στο υπόλοιπο διάστημα δεν βρισκόμασταν στο γήπεδο».