Οικονόμου: "Κάνουμε τα πάντα για να μείνει ο Πανιώνιος"

Ο Νίκος Οικονόμου αναφέρθηκε στην πρώτη του νίκη ως προπονητής στη πρώτη κατηγορία και τόνισε πως όλοι στην ομάδα θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνει ο Πανιώνιος στην Basket League.

 

Οικονόμου: "Κάνουμε τα πάντα για να μείνει ο Πανιώνιος"

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Νίκος Οικονόμου, σχολίασε τα εξής για τη νίκη της ομάδας του επί του Κολοσσού: "Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε το "πρέπει" της νίκης, παρά πολύ έντονα και προσπαθήσαμε στον ψυχολογικό τομέα να το αποβάλλουμε για να περιορίσουμε και το άγχος. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών και είχα διευκρινίσει στους παίκτες ότι όποιος κι αν δεν έπαιζε, δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσει και στην διάρκεια του αγώνα, θα βρίσκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν. Παίζαμε με αντίπαλο που έχει, σχεδόν, τους ίδιους στόχους με τον Πανιώνιο και με νέο προπονητή που σέβομαι πολύ και πριν από αρκετά χρόνια με ήθελε και για παίκτη στον ΠΑΟΚ.

Κρατάμε την νίκη, αλλά έχουμε αρκετά πράγματα να διορθώσουμε κυρίως στην άμυνα. Στην επίθεση, σουτάραμε πολύ καλά στα δίποντα με υψηλό ποσοστό, το ίδιο συνέβη και στα τρίποντα, αν και είναι πολλές οι 33 προσπάθειες. Υπήρχαν προσπάθειες τριπόντων που βγήκαν από το σύστημα, αλλά υπήρχαν αρκετά που έγιναν εκβιαστικά και ήταν υπερβολικά.

Είμαι δυο εβδομάδες στην ομάδα και όλοι κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει ο Πανιώνιος στην κατηγορία, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να πετύχουμε. Έχω περάσει πολλές καλές στιγμές στον Πανιώνιο αλλά και δύσκολες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι να είσαι ευχαριστημένος και χαρούμενος εκεί που βρίσκεσαι. Κι αυτό συμβαίνει μ' εμένα. Αν με ρωτήσουν τι θα ήθελες στην μέχρι τώρα προπονητική καριέρα μου, θα απαντούσα να είμαι προπονητής του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία, όπως έγινε πριν από δυο χρόνια με την άνοδο της ομάδας. Αυτό είναι το συναίσθημα μου και ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν.

Αφιερώνω την πρώτη νίκη μου στην Α1 κατηγορία, στην γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου, την Αριάνδη, την Αλεξάνδρα και τον Γιώργο".