Η επιλεκτική ευαισθησία του προέδρου της ΕΟΚ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πήρε θέση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Τάκη Τσουκαλά και τον Θανάση Αντετοκούνμπο όμως το παρελθόν του μας έχει δείξει ότι και ο ίδιος δεν είναι τόσο αθώος...

Η επιλεκτική ευαισθησία του προέδρου της ΕΟΚ

Αν μας έχει μάθει κάτι η ζωή μας στον τόπο αυτό, είναι ότι δικαίωμα στην κωλοτούμπα έχουν όλοι. Ανεξαιρέτως.

Δεν έχουν περάσει καλά - καλά τέσσερις μήνες από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2018 όταν ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε κατηγορήσει ευθέως τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, πως σε ένα ραντεβού τους είχε αποκαλέσει τους αδερφούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο «αρκούδες με χαλκά και χαλινάρι.»

Φυσικά ο κ. Βασιλακόπουλος είχε σπεύσει να διαψεύσει τον Γιώργο Πάνου, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν είχε πει ποτέ τέτοιο πράγμα για τα δύο αδέρφια που αποτελούν μέλη της εθνικής Ελλάδος.

Ο ίδιος πάντως, πριν από αρκετά χρόνια είχε κάνει ρατσιστική επίθεση στους αθλητές του NBA, αλλά και στο ίδιο το προϊόν, που κατά γενική ομολογία είναι ότι πιο «λαμπερό» διαθέτει το Παγκόσμιο Μπάσκετ: «τι είναι δηλαδή το ΝΒΑ; Κάτι μαϊμούδες που πηδάνε!», είχε δηλώσει ο κ. Βασιλακόπουλος στις 13 Δεκεμβρίου του 2006, σε μια εποχή που τα social media δεν ήταν ακόμα τόσο διαδεδομένα και τα λόγια του καθενός δεν γίνονταν... viral.

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε, η ζωή μας άλλαξε αρκετά και το κάθε μας σχόλιο βρίσκεται πλέον στην επικαιρότητα, αφού το twitter και το facebook δεν αφήνουν τίποτα να πέσει... κάτω! Και ήρθε η ώρα ο πρόεδρος της ΕΟΚ να πάρει θέση για την ατάκα του Τάκη Τσουκαλά κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο:

«Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο! Σωστά καταδικάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας. Όχι μόνο επειδή είναι ένας μεγάλος παίκτης του μπάσκετ αλλά γενικότερα επειδή στην Ελλάδα δεν χωράει ο ρατσισμός. Ο Θανάσης είναι πολύ καλό παιδί και δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Ελπίζουμε να δούμε και τον Γιάννη, ο οποίος δεν φταίει γιατί έτσι είναι το σύστημα του ΝΒΑ», είπε ο πρόεδρος, θέλοντας κι αυτός να πάρει θέση κατά του οπαδού του Ολυμπιακού που δέχεται τα πυρά όλων επειδή ήταν λιγάκι αυθόρμητος κι είπε μια μαλ@κία!

Δεν θα διαφωνήσω ότι σε μια δημόσια εκπομπή είναι άσχημο να βλέπεις τον παρουσιαστή να μιλάει υποτιμητικά για κάποιον.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ένας άνθρωπος που στο παρελθόν έχει κάνει τόσο άσχημες δηλώσεις, κουνάει το δάχτυλό του σε συμπολίτες μας. Και αν θέλετε να το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, αν ήταν όντως τόσο ηθικό στοιχείο όπως θέλει να παρουσιάζεται, θα μπορούσε να είχε πάρει θέση και σε άλλα, πιο χοντρά περιστατικά.

Όταν ας πούμε κάποιος έβριζε τη γυναίκα του Σπανούλη μπροστά στην κάμερα κι ευχόταν καρκίνους. Όμως μάλλον εκεί δεν τον έπαιρνε να μιλήσει.

Οπότε αποφάσισε να μας δείξει ότι ακόμα και η ευαισθησία, είναι επιλεκτική...