Σορώτος: «Ο Κόροιβος είναι εδώ, ζωντανός και ανταγωνιστικός!»

Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή προσπάθεια που γίνεται στην Αμαλιάδα

Σορώτος: «Ο Κόροιβος είναι εδώ, ζωντανός και ανταγωνιστικός!»

Ανέλπιστα καλό ξεκίνημα έχει κάνει ο Κόροιβος στην Α2. Ερχόμενος από την Α1 και με …κομμένα φτερά, μετράει 5 νίκες και 3 ήττες, και είναι κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το μυστικό κρύβεται στη διοίκηση που δεν εγκατέλειψε την ομάδα παρά την απογοήτευση του περσινού υποβιβασμού και στον …Κώστα Σορώτο που με την τεράστια εμπειρία του οδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια τον Κόροιβο.

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον πολύπειρο τεχνικό για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην Αμαλιάδα. «Τα πράγματα πάνε καλά ως τώρα. Δουλεύουμε καλά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Στο σπίτι μας είμαστε αήττητοι έχοντας 4 νίκες, με πειστικές εμφανίσεις και μεγάλες διαφορές. Συνολικά θα μπορούσαμε να έχουμε μια ακόμη νίκη, εάν δεν είχαμε …αυτοκτονήσει με το Πευκοχώρι. Για τους απέξω μπορεί να φαίνεται έκπληξη η μέχρι τώρα πορεία μας, αλλά για μένα όχι. Βλέπω τη δουλειά που γίνεται και την προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά καθημερινά. Το ρόστερ μας μπορεί να είναι μικρό, αλλά έχουμε παιδιά όπως ο Χείλαρης με σημαντικές παραστάσεις από την Α2, και φυσικά τον Τσιάκο με μεγάλη καριέρα. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν παίκτη, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ο Λεϊμάνις είναι ίσως ο παίκτης-αποκάλυψη της φετινής Α2. Ο Λετονός γκαρντ βγήκε …κελεπούρι και αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας. «Πέρα από σπουδαίος παίκτης, είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας. Έχει δέσει με τα υπόλοιπα παιδιά, είναι ο αγαπημένος συμπαίκτης όλων. Έχει χάρισμα και του χρόνου θα τον δούμε κάπου ψηλά. Κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και δεν είναι τυχαίο ότι είναι κορυφαίος στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Τον είχα μελετήσει πολύ στα dvd και πίστεψα πως είναι ο παίκτης που μας ταίριαζε. Δικαιώθηκα».

Ποιοι αλήθεια είναι οι στόχοι του Κόροιβου φέτος; «Κλισέ, αλλά είναι αλήθεια, πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Μετά το τέλος κάθε ματς προσδιορίζουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ. Στόχος μας να παίζουμε καλό μπάσκετ και να είμαστε ανταγωνιστικοί με κάθε αντίπαλο».

Ο υποβιβασμός στην Α2 άφησε σημάδια; «Ναι. Εγώ δεν ήμουν εδώ πέρσι, αλλά όσοι το έζησαν, κουβαλούν πίκρα. Ο κόσμος απογοητεύτηκε. Ίσως ήταν άδικο αυτό που έγινε. Η διοίκηση όμως δεν παράτησε την ομάδα. Στα Τρίκαλα είδαμε να μην παίζουν ούτε στη Β΄ Εθνική. Στον Κόροιβο αντίθετα αποφάσισαν να συνεχίσουν την προσπάθεια. Η διοίκηση βλέπει σαν παιδί της την ομάδα. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Επιθυμία όλων είναι η επιστροφή στην Α1 στο άμεσο μέλλον. Ο κόσμος είναι κοντά στον Κόροιβο. Και όσο περνάει ο καιρός, έρχεται περισσότερος στο γήπεδο, βλέποντας την ομάδα να βγάζει υγεία. Και κάτι άλλο. Το γήπεδό μας είναι μεγάλο, ακόμη και με 1000 άτομα μέσα, φαίνεται ψιλοάδειο. Δεν απεικονίζει όμως την πραγματικότητα και την αγάπη των φιλάθλων για την ομάδα».

Νιώθει ικανοποιημένος απ΄ την απόφασή του να κατηφορίσει στην Αμαλιάδα; «Απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πόσο εξαιρετικοί άνθρωποι είναι εδώ. Ο τρόπος που μου μίλησαν και οι στόχοι τους με κάλυψαν. Ήταν έτσι εύκολη η απόφασή μου να πω το ναι».

Ποιους βλέπει φαβορί για την άνοδο στην Α1; «Ο Ιωνικός και ο Ηρακλής κακά τα ψέματα είναι ένα βήμα πιο πάνω. Έχουν κόσμο, έχουν φανέλα. Δυνατές ομάδες έχουν και ο Διαγόρας και η Καστοριά. Φυσικά και ο Αμύντας που είναι μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας με σταθερό κορμό. Εμείς μπορεί να μην έχουμε μεγάλο μπάτζετ, αλλά σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε την καρδιά μας. Θέλουμε ο κόσμος της περιοχής να είναι υπερήφανος για εμάς!».