Έκανε το καθήκον της η Εθνική Γυναικών (83-57 το Ισραήλ) αλλά εκτός Ευρωμπάσκετ...

Στο συγκινητικό "αντίο" της Στέλλας Καλτσίδου η Εθνική μας ομάδα δεν μπόρεσε να περάσει στα τελικά

Έκανε το καθήκον της η Εθνική Γυναικών (83-57 το Ισραήλ) αλλά εκτός Ευρωμπάσκετ...

Στο τελευταίο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019, η Εθνική Γυναικών έκανε το καθήκον της, κέρδισε στην Κοζάνη 83-57 το Ισραήλ και περίμενε να δει αν της ήταν αρκετό για να περάσει στην τελική φάση…

Τελικά δεν ήταν αρκετό, αφού η Μ. Βρετανία νίκησε την Πορτογαλία με 83-42 και πήρε την πρωτιά στον όμιλο, ενώ και στους άλλους ομίλους δεν είχαμε κάποια μεγάλη διαφορά για να περάσουμε ως καλύτεροι δεύτεροι.

Για την Στέλλα Καλτσίδου αυτή ήταν η τελευταία της εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και γνώρισε την αποθέωση απ΄ το κοινό και τις συμπαίκτριές της.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου μας: Μ. Βρετανία 11, Ελλάδα 10, Ισραήλ 8, Πορτογαλία 7.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 12, Κοσμά 4, Λύμουρα 2 (4ασ), Σπυριδοπούλου, Τσινέκε, Καλτσίδου 16 (7ρ, 2κοψ), Μάλτση 25, Νικολοπούλου, Παυλοπούλου 4, Σωτηρίου 2, Σπανού 18 (11ρ), Σταμάτη.

ΙΣΡΑΗΛ (Ινμπάρ): Μπεν-Νουν, Κλαρκ 17 (11ρ), Καρς, Σαφίρ, Σαλόμ 2, Μπανέτ, Ντιαμάντ 6, Ντορόν 14, Λεβ 3, Λεβίτσκι 8, Ρότμπεργκ 7, Ζαϊρι.

Η Στέλλα Καλτσίδου ήταν το πρόσωπο του αγώνα Ελλάδα-Ισραήλ. Ήταν το τελευταίο της παιχνίδι με την Εθνική Γυναικών και σίγουρα οι συμπαίκτριές της φρόντισαν να της το κάνουν αξέχαστο.

"Με τιμά που όλα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο παιχνίδι. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, πήραμε τη νίκη και περιμένουμε τα άλλα αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ όλο τον κόσμο, το σταφ, τις συμπαίκτριές μου, που έκαναν ιδιαίτερο αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Είναι στιγμές αυτές της παρέας, έχουμε περάσει καλά και έχουμε ζήσει πολλές επιτυχίες. Πραγματικά είμαι ευγνώμων. Δεν θα σταματήσω να παίζω ακόμη. Θεώρησα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσω τον κύκλο μου. Ελπίζω να πάμε στα τελικά για να αφήσω τα κορίτσια με μια μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι στο χέρι μας, αλλά κάναμε ό,τι μπορέσαμε.

Δεν μπορώ να μιλήσω για τέλος εποχής ή μιας φουρνιάς. Είναι το τέλος της δικής μου παρουσίας. Εύχομαι να είναι η αρχή μιας ακόμη καλύτερης γενιάς, να έρθει και να πάει την Εθνική ακόμη πιο ψηλά. Εγώ θέλω να είμαι δίπλα στην ομάδα, γιατί πραγματικά τη λατρεύω.

Θα μου λείψει να φορώ αυτή τη φανέλα και να ακούω τον εθνικό ύμνο. Είναι τυχερή που είχα τόσες συμμετοχές με την Εθνική. Θα μου λείψουν τα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενη που έζησα όλο αυτό".

Ο Κώστας Κεραμιδάς και όλοι στην Εθνική Ομάδα θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων για να δουν αν θα τσεκάρουν το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ 2019. Ο ομοσπονδιακός προπονητής λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Ισραήλ, μίλησε για την πρόκριση και το "αντίο" της Καλτσίδου:

"Θα είναι άδικο να μην προκριθούμε. Δυστυχώς ήμασταν σε έναν όμιλο, που είχαμε δυνατές ομάδες και δεν μπορέσαμε να πάρουμε περισσότερες νίκες. Αν χάσουμε την πρώτη θέση, θα είναι για τις διαφορές. Πιστεύω πως μπορεί να αρχίσει μια νέα εποχή, αλλά βλέπω τη Μάλτση να είναι καλύτερη από τότε που ήταν μικρή”.