Κώτσης: «Ο Ήφαιστος δεν θα είναι φωτοβολίδα»

Ο τζένεραλ μάνατζερ του Ηφαίστου, Κώστας Κώτσης μίλησε στο «ΦΩΣ» για την όμορφη προσπάθεια που γίνεται στη Λήμνο

Κώτσης: «Ο Ήφαιστος δεν θα είναι φωτοβολίδα»

Ο Ήφαιστος Λήμνου με το …καλημέρα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους «μεγάλους» της Α1, έχοντας πετύχει 3 νίκες στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Και οι 3 στο σπίτι του, με τελευταία τη μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Κώστα Κώτση. «Είμαστε χαρούμενοι από το πολύ καλό ξεκίνημα της ομάδας. Το πρότζεκτ ξεκίνησε το καλοκαίρι χωρίς να υπάρχει τίποτα στάνταρ. Ούτε γήπεδο, ούτε φανέλα, ούτε σήμα. Όλα στηρίχθηκαν στην διάθεση και την επιθυμία της οικογένειας Μπούμπουρα να φέρουν μια ομάδα στο νησί της Λήμνου, τον τόπο της καταγωγής τους. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, καθώς δεν υπήρχαν οι υποδομές της Κρήτης, της Ρόδου. Υπήρξαν δυσκολίες, αλλά η διάθεση όσων ενεπλάκησαν στην προσπάθεια έφερε γρήγορα αποτελέσματα. Σε γρήγορο διάστημα λοιπόν άρχισε να στελεχώνεται αγωνιστικά η ομάδα, ενώ στη θέση του προπονητή ήρθε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δεν έχει να αποδείξει κάτι, του άρεσε το πρότζεκτ και ήθελε κι αυτός να βοηθήσει. Πήραμε τους παίκτες που θέλαμε και μέσα σε λιγότερους από 2 μήνες φτιάξαμε το γήπεδο που ήταν πριν ένα κουτί όπως έχει πει κι ο πρόεδρος. Κατορθώσαμε να το κάνουμε ένα από τα πιο όμορφα, ζεστά και μπασκετικά γήπεδα της Ελλάδας, όπου όλοι χαίρονται να παίζουν σ΄ αυτό. Ήδη έχουμε κάνει ρεκόρ με 3 σολντ άουτ και πάμε για το 4ο. Ο κόσμος έχει γίνει ένα με την ομάδα και κερδίσαμε γρήγορα το στοίχημα αυτό».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ηφαίστου; «Θέλουμε ο Ήφαιστος να εκπροσωπεί επάξια το ΒΑ Αιγαίο και γενικότερα τις ακριτικές περιοχές. Λέμε ότι είμαστε κι εμείς εδώ και παλεύουμε για το καλύτερο. Τώρα ξεκινάμε, έχουμε πάρα πολύ δρόμο. Θέλουμε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Να αποδείξουμε ότι ο Ήφαιστος δεν είναι φωτοβολίδα. Παράλληλα στα σχέδια είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο το γήπεδο. Όνειρο της οικογένειας Μπούμπουρα είναι να δουν τον Ήφαιστο και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επίσης θέλουν να φέρουν στο νησί και την Εθνική ομάδα, να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος στη Λήμνο».

Για φέτος ο Κώτσης είπε: «Να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία, να κερδίσουμε τον σεβασμό στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Να τους μάθουμε και να μας μάθουν. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι τα πάμε καλά. Θέλουμε να μείνουμε πολλά χρόνια στην Α1. Να είναι υπερήφανη η Λήμνος για την ομάδα μπάσκετ. Αυτό είναι το όραμα της οικογένειας Μπούμπουρα, που πέραν της οικονομικής θυσίας, ασχολείται καθημερινά με την ομάδα, να μην της λείπει τίποτα. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φορείς, την Ομοσπονδία, τον ΕΣΑΚΕ, τις τοπικές αρχές του νησιού που βοήθησαν για να μπορέσει να παίξει ο Ήφαιστος στη Λήμνο».

Από τους πιο έμπειρους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ, τι τον έκανε να δουλέψει στον Ήφαιστο; «Μ΄ αρέσουν ως άνθρωπος οι προκλήσεις, ήθελα κι εγώ να βάλω το λιθαράκι μου σ΄ αυτή την όμορφη προσπάθεια!».