O Zιάγκος είναι ο νέος προπονητής του Ρεθύμνου

Μετά την απομάκρυνση του Σταύρου Μυκονιάτη, το Ρέθυμνο ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο. 

O Zιάγκος είναι ο νέος προπονητής του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο έχει πραγματοποιήσει φέτος το χειρότερο ξεκίνημα στη σύγχρονη ιστορία του, καθώς ύστερα από έξι αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα. Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί τέλος στη συνεργασία με τον προπονητή Σταύρο Μυκονιάτη. Η ομάδα της Κρήτης βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του κόουτς Βαγγέλη Ζιάγκου.

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:

«ΤΟ «ΤΙΜΟΝΙ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΙΑΓΚΟ

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει το «τιμόνι» της ομάδας μας έως το τέλος της σεζόν.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΙΑΓΚΟΥ

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1976 στα Ιωάννινα και έχει καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, όπου το 2003 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στο ανδρικό τμήμα και συνεργάστηκε με τους Κώστα Φλεβαράκη, Αργύρη Πεδουλάκη, Μηνά Γκέκο και Άγγελο Κορωνιό.
Έπειτα ανέλαβε τα ηνία του Ικάρου Νέας Σμύρνης ως πρώτος προπονητής, βοηθώντας τον σύλλογο να πετύχει άνοδο στην Α’ Κατηγορία Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Στις 2 Αυγούστου 2012, επέστρεψε στην ΑΕΚ όταν ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη Β’ Εθνική προκειμένου να απαλλαχθεί από οικονομικές οφειλές. Την περίοδο 2012/13 ο σύλλογος τερμάτισε στην 3η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, αναδείχθηκε Πρωταθλητής της Α2 Κατηγορίας, επιστρέφοντας στην Basket League μετά από απουσία τριών ετών. Μάλιστα, σε ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους προπονητές της κατηγορίας, ο Ζιάγκος αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς». Στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον αθηναϊκό σύλλογο και παρέμεινε έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε τη Δόξα Λευκάδας (Α2), ενώ έναν χρόνο αργότερα πήρε τα ηνία του Πανιωνίου, τον οποίο οδήγησε στην άνοδο στην Α2. Τη σεζόν 2016/17 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή της λιβανέζικης πρωταθλήτριας Αλ Ριάντ, κατακτώντας δυο τίτλους στο πρωτάθλημα της χώρας και στο πανασιατικό πρωτάθλημα (FIBA Asia Champions Cup). Τον Οκτώβριο του 2017 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και τον Ιανουάριο του 2018 παραιτήθηκε, ενώ τη φετινή σεζόν μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ».