Πεδουλάκης: «Δίκαιη νίκη»

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Ατρόμητου μετά τη νίκη στο Αλεξάνδρειο. 

Πεδουλάκης: «Δίκαιη νίκη»

Στο δίκαιο της σημερινής επικράτησης του Περιστερίου στο Αλεξάνδρειο, για την 6η αγωνιστική της Basket League, απέναντι στον Αρη, εστίασε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Ήταν μια νίκη που θα μας βοηθήσει παρά πολύ, οι συνθήκες στο Παλέ είναι πάντα ιδιαίτερες, πρόκειται για μια δύσκολη έδρα, πιέζει ο κόσμος. Βάλαμε το κορμί μας, σηκωθήκαμε στα ριμπάουντ. Ό,τι είχε να κάνει με δύναμη, ήμασταν εκεί.

Κατακτήσαμε μια νίκη που δίνει στην ομάδα αυτοπεποίθηση. Τo “ κλειδί” της επικράτησής μας είναι πως μείναμε συγκεντρωμένοι, προσπαθήσαμε να “ χτυπήσουμε” στα κενά. Κερδίσαμε δίκαια, ο Άρης είναι δομημένη και σκληρή ομάδα, έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει», ανέφερε μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σε ερώτηση για τη φάση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι Θεσσαλονικείς, το επιθετικό φάουλ που καταλογίστηκε στον Λάκι Τζόουνς, με το σκορ στο 60-64, ο προπονητής του Περιστερίου απάντησε λέγοντας: «Τον αγκίστρωσε, ήταν επιθετικό φάουλ».

Φανερά εκνευρισμένος ήταν, από την άλλη, στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο τεχνικός του Αρη δεν ήθελε, αρχικά, να μιλήσει ιδιαίτερα. Στην πορεία, τόνισε: «Τελειώνοντας ένα παιχνίδι, έχω πει πολλές φορές, ότι δεν είσαι έτοιμος να κάνεις ανάλυση. Είσαι έτοιμος, όμως, να δεις τα κριτήρια του παιχνιδιού. Μου είπαν "μη μιλάς" μετά το παιχνίδι. Θα σεβαστώ αυτό το πράγμα.

Δε θα ξαναμιλήσω ποτέ στη ζωή μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάποιος πρέπει να ξέρει που βρίσκεται η ομάδα. Είχαμε κάποιες λάθος αποφάσεις στο τέλος. Μια κατάσταση που επηρέασε τους παίκτες και παίρνω εγώ την ευθύνη. Επιθετικό φάουλ του ΜακΓκί, μια βήματα του ίδιου παίκτη, ένα επιθετικό φάουλ του Τζόουνς, πριν κάνει το πρώτο βήμα. Δεν καταλαβαίνω τα κριτήρια, αλλά σέβομαι τους διαιτητές. Δε χρειάζεται να μιλάς σε αυτό το πράγμα. Αν δε μιλάς, καμιά φορά υπάρχει ρήση: "Κράτα το θυμό σου και κάνε τον σταυρό σου"».

Αναφορικά με το τι επισήμανε στους παίκτες του, μετά το αγώνα, είπε: «Ό,τι λέω σε κάτι αρνητικό. Η ζωή είναι γεμάτη από αρνητικά. Η ζωή του παίκτη είναι να προσπαθεί. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίζουμε ο ένας για τον άλλο και το τρίτο είναι να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα είναι να παίζεις για την άνοιξη. Αυτό κάνει αυτή η ομάδα.

Είμαι επιθετικός και πιεστικός για αυτές τις στιγμές. Ετοιμάζεις έναν παίκτη και χωρίς μπάλα, για τις δύσκολες στιγμές. Δεν καταλαβαίνω τίποτα από τα κριτήρια του σημερινού αγώνα. Δε θέλω να διαμαρτυρηθώ. Κριτήριο είναι αν επηρεάζει κάποιος τη φάση και δίνω το φάουλ.

Κρίνω αν έχει αβαντάζ ο παίκτης για να βάλει καλάθι και εγώ του δίνω επιθετικό φάουλ. Κρίνω αν πάει να βάλει καλάθι και εγώ δίνω βήματα. Ξέρετε πόσα βήματα έγιναν με λάθος πίβοτ από τους παίκτες του Περιστερίου;

Ξέρετε πόσες φορές κράτησαν οι παίκτες του Περιστερίου τους παίκτες μας, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο; Τουλάχιστον έξι. Εγώ βλέπω τα κριτήρια της μιας πλευράς και της άλλης, αλλά δε λέω ότι χάσαμε από αυτό. Δε μιλιόμασταν. Το καλάθι και φάουλ, στην κίνηση, επιθετικό φάουλ; Οκ».