Είναι ζήτημα τιμής - Αποφασισμένοι για απαντήσεις στο ΟΑΚΑ

Στον Ολυμπιακό θέλουν να αντιδράσουν και απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουν την ευκαιρία να πάρουν… εκδίκηση, όχι μόνο για την περασμένη ήττα στην EuroLeague, αλλά και την δυσφήμηση που δέχτηκαν από το πράσινο στρατόπεδο.

Είναι ζήτημα τιμής - Αποφασισμένοι για απαντήσεις στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός απόψε (18:00, COSMOTE SPORT 4) αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες βιώνουν μία μίνι αγωνιστική κρίση, καθώς μετρούν τρεις σερί ήττες στην Ευρώπη (έχασαν από ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε), με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχουν χάσει έδαφος στην κατάταξη της EuroLeague, αλλά και να έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους.

Μπορεί να έχασαν στις λεπτομέρειες, για ένα σουτ από το συγκρότημα του Κώστα Σλούκα, αλλά η ουσία είναι πως οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν έχουν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να σημειώσουν μία μεγάλη νίκη, ώστε να τους τονώσει το ηθικό, επαναφέροντας και την ηρεμία στην ομάδα τους. Σήμερα, όμως, έχουν την μεγάλη ευκαιρία να αντιδράσουν και να απαντήσουν, παίρνοντας ένα πολύτιμο «διπλό» μέσα στην έδρα του «τριφυλλιού», το οποίο εφόσον έρθει όχι μόνο θα αναπτερώσει την ψυχολογία τους, αλλά θα τους δώσει και αβαντάζ στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Πέρα από αυτό όμως, στο μεγάλο λιμάνι έχουν έναν ακόμη έξτρα λόγο που «διψούν» για το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Όχι μόνο η διοίκηση , αλλά και οι παίκτες των «ερυθρολεύκων», είναι δυσαρεστημένοι με τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της πρόσφατης μεταξύ τους αναμέτρησης στην EuroLeague. Αισθάνονται προσβεβλημένοι με τα συκοφαντικά σχόλια από το «πράσινο» στρατόπεδο, τα οποία και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο γήπεδο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Έχουν πεισμώσει, έχουν θυμώσει και θέλουν… εκδίκηση μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Υπάρχει συσπείρωση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, αλλά και μία μεγάλη αποφασιστικότητα για δυναμική αντίδραση. Τέρμα τα λόγια, όμως, καθώς είναι ώρα για πράξεις και αυτό αναμένουν από τους πρωταγωνιστικές, όχι μόνο η διοίκηση, αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας, οι οποίοι είναι προβληματισμένοι το τελευταίο διάστημα από τα αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σωστά ώστε να πάρουν το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε, στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι στην EuroLeague, τα πήγαν εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας τον ρυθμό, όντας μπροστά στο σκορ με 41-48. Στο δεύτερο μέρος, όμως, δέχτηκαν 52 πόντους στην άμυνα, είχαν έλλειψη σκληράδας, έχασαν την μάχη στα ριμπάουντ (ο Παναθηναϊκός πήρε 20 επιθετικά), ηττήθηκαν σε αρκετές μονομαχίες, είχαν αρκετά κενά διαστήματα, με τον Γιώργο Πρίντεζη (26 πόντοι) παράλληλα να παίζει μόνος του στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να επικρατήσουν με 93-80. Αίσθηση μας, πάντως, πως αυτή την φορά το παιχνίδι θα πάει σε χαμηλό σκορ, καθώς τουλάχιστον ο Ολυμπιακός αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα.

Για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν οι Πειραιώτες, θα πρέπει πάση-θυσία να βρουν έξτρα λύσεις στο σκοράρισμα, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά και οι υπόλοιποι παίκτες. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος τέλειωσε το ματς δίχως πόντο (!) δείχνοντας επηρεασμένος, ο Ζακ Λεντέι έχασε αρκετά σουτ, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν αδρανής, ενώ οι Αξέλ Τουπάν και Γιάνις Τίμα… εξαφανίστηκαν στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Πρέπει όμως να επιστρέψει και ο Βασίλης Σπανούλης στις καλές εμφανίσεις, όπως πρέπει να επαναλάβει παρόμοια εμφάνιση με την αντίστοιχη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (18 πόντοι) και ο Κώστας Παπανικολάου. Φέτος στον Πειραιά θέλουν να τον δουν να ηγείται της προσπάθειας και το ζητούμενο είναι να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοση του. Όσον αφορά τον Ντέιβιντ Μπλατ, δεν θα επαναλάβει το λάθος που έκανε στο περασμένο ματς στο ΟΑΚΑ, όταν χρησιμοποίησε μόλις για 2 λεπτά τον Βαγγέλη Μάντζαρη, βγάζοντας ολόκληρο το παιχνίδι μόλις με 3 γκαρντ.

Ο 28χρονος πλέι-μέικερ έχει την εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια και στην καλή του μέρα όχι μόνο μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας, όντας ουσιαστικός σε βασικά πράγματα μέσα στο παρκέ, αλλά και να δώσει ώθηση σε δημιουργία και επίθεση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ευτυχής πως έχει σε εξαιρετική κατάσταση τους δύο ψηλούς του, τόσο τον Γιώργο Πρίντεζη, όσο και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Είναι δεδομένο πως ο Ντέιβιντ Μπλατ θα προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει μέσα στην ρακέτα, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ αυτή την φορά θα είναι περισσότερο υποψιασμένος. Θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να τους περιορίσει και για αυτό είναι σημαντικό να κάνουν το βήμα μπροστά και οι υπόλοιπο συμπαίκτες τους, ώστε το παιχνίδι των Πειραιωτών να έχει εναλλακτικές λύσεις και να μην είναι μονοδιάστατο.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει στα θετικά του το γεγονός πως έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζει σχεδόν 20 ασίστ (μέσο όρο) σε κάθε παιχνίδι, αλλά πρέπει να προσέξει τα λάθη του. Όσο λιγότερα κάνει, τόσο το καλύτερο, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες ομάδες στα κλεψίματα και αυτό του δίνει την δυνατότητα να βρίσκει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, γεγονός που του δίνει ρυθμό. Το είδαμε ξεκάθαρα στην Τρίτη περίοδο, στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι και αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.