Για την τιμή του και το... ταμείο!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (18:00 Cosmote Sport 4) στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Για την τιμή του και το... ταμείο!

Λίγες μέρες μετά τη νίκη των «πράσινων» επί των Πειραιωτών για την Ευρωλίγκα, οι δύο ομάδες δίνουν ξανά ραντεβού στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας των δύο αιωνίων αντιπάλων είναι πάντα κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι, όμως αυτή τη φορά τα κίνητρα, ειδικά για τους φιλοξενούμενους είναι περισσότερα. Το γεγονός ότι προέρχονται από τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα κάνει τους παίκτες του Μπλατ ακόμα πιο πεισμωμένους για τη νίκη, η οποία θα τους διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Basket League.

Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει απαντήσεις στους ισχυρισμούς της Αθηναϊκής ομάδας ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χρηματίσει τους διαιτητές της μεταξύ τους αναμέτρησης της Euroleague. Ένα θέμα που θα τραβήξει πολύ, αφού ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη μήνυση στον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, Δ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, στέλνοντας παράλληλα επιστολή στον Τζόρντι Μπερτομέου να προστατεύσει τον ίδιο και την ομάδα του από τον Ολυμπιακό!

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι έπειτα από όλα αυτά, το σημερινό παιχνίδι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού η αντιπαλότητα έχει χτυπήσει για μια ακόμα φορά «κόκκινα» και οι δύο αντίπαλοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις τους.

Έμφαση στην άμυνα, ζητείται πλουραλισμός!

Ο Ολυμπιακός αν θέλει να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ θα πρέπει να έχει ως οδηγό του το πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε στον αγώνα της Euroleague. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στα δύο πρώτα δεκάλεπτα όταν και είχαν πάρει τον «αέρα» των αντιπάλων τους.

Η καλή άμυνα είναι ένα βασικό απαιτούμενο προκειμένου να μπορέσει να δραπετεύσει με τη νίκη η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Την ίδια ώρα οι παίκτες του κόουτς θα πρέπει να δώσουν και επιθετικά τον καλύτερό τους εαυτό, αφού στον αγώνα της Euroleague ο Γιώργος Πρίντεζης τραβούσε σχεδόν μόνος το... κουπί!

Ο κόουτς Μπλατ σίγουρα θέλει να δει περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του, ενώ ένα ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να επιστρέψει και ο Βασίλης Σπανούλης στις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχε κάνει μέχρι το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague.

Αμφίβολος ο Τουπάν

Ο Αξέλ Τουπάν στάθηκε άτυχος στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού, καθώς ο Γάλλος φόργουορντ τραυματίστηκε στη ποδοκνημική. Η συμμετοχή του πάντως θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αν και μέχρι χθες το βράδυ ήταν εξαιρετικά αμφίβολη.