Πρίντεζης μόνος ψάχνει στο ΟΑΚΑ- Η προϋπόθεση νίκης για Ολυμπιακό

Ο Πρίντεζης έπαιζε... μόνος του στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός για να πάρει το "διπλό" θέλει περισσότερους πρωταγωνιστές.

Πρίντεζης μόνος ψάχνει στο ΟΑΚΑ- Η προϋπόθεση νίκης για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (18/11) το απόγευμα (18:00) θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στην δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων μέσα σε περίπου δέκα μέρες. Στο περασμένο ματς, για την EuroLeague, οι Πειραιώτες τα είχαν πάει αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας το προβάδισμα (41-48). Στο δεύτερο μέρος, όμως, υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να σημειώσει 52 πόντους, να φέρει τα πάνω-κάτω και να φτάσει στην επικράτηση με σκορ 93-80.

Ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, όντας ασταμάτητος στην επίθεση. Σε 31 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 26 πόντους με 9/10 δίποντα (συν 1/2 τρίποντα και 5/6 βολές). Έγινε σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες μέσα στην ρακέτα και παρά το... ξύλο που δέχτηκε, αξιοποίησε την αξιοζήλευτη επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Το πρόβλημα, όμως, ήταν πως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση. Ο Γκος έμεινε στο "μηδέν" δείχνοντας ανέτοιμος για την σημασία της αναμέτρησης, ο Τουπάν έβαλε μόνο 2 βολές, ενώ οι Σπανούλης-Παπανικολάου δεν σκόραραν σε τρίτη και τέταρτη περίοδο. Ο Τίμα ξεκίνησε εντυπωσιακά με 4/4 τρίποντα, αλλά στο δεύτερο μέρος... σίγησε βάζοντας μόνο 1 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Ο συγκρατημένος Βεζένκοφ πέτυχε μόλις 1 καλάθι, με τον ΛεΝτέι ναι μεν να προσθέτει 7 πόντους, αλλά έχασε αρκετά σουτ (2/7 σουτ). Ο μόνος παίκτης του Ντέιβιντ Μπλατ που είχε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και συνέπεια στην απόδοση του από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα ήταν ο κύριος με το "15".

Αυτή την φορά, όμως, για να καταφέρουν οι Πειραιώτες να πάρουν το "διπλό" στο ΟΑΚΑ, θα χρειαστεί να έχουν πλουραλισμό στην επίθεση, εναλλακτικές λύσεις και περισσότερους πρωταγωνιστές στην επίθεση. Θα πρέπει να αισθανθεί ο αντίπαλος πως μπορεί να απειληθεί από περισσότερους αθλητές του Ολυμπιακού και όχι κυρίως από τον Γιώργο Πρίντεζη, για τον οποίο πλέον οι "πράσινοι" θα είναι περισσότερο υποψιασμένοι.

Επιβάλλεται και πρέπει να κάνουν το βήμα μπροστά περισσότεροι παίκτες. Όχι μόνο οι Έλληνες που έχουν την εμπειρία από αυτά τα παιχνίδια, αλλά και οι ξένοι που είναι φρέσκοι. Την πήραν την πρώτη... κρυάδα από "αιώνια" ντέρμπι (Γκος, Λεντέι, Τουπάν, Τίμα, Βεζένκοφ) και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ειδικά τώρα που η ομάδα "διψάει" για νίκες και άμεσα αποτελέσματα.

Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, σε αυτά τα ντέρμπι, δεν σημαίνει πως πρέπει πάντα να ξεχωρίζουν οι καλύτεροι παίκτες από κάθε ομάδα. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν δευτερεύοντα ρόλο και μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ας μην ξεχνάμε πως την "ζημιά" στον Ολυμπιακό στο περασμένο ματς την έκαναν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους...