Ολυμπιακός: Ώρα αποφάσεων

Θερμό καλοκαίρι έρχεται για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός: Ώρα αποφάσεων

Ο Ολυμπιακός το πάλεψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, δεν τα παράτησε ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω με 11 πόντους, όμως το αποτέλεσμα μετράει και νέος πρωταθλητής είναι ο Παναθηναϊκός, βάζοντας τέλος στη διετή κυριαρχία των Πειραιωτών. Σίγουρα, εάν δεν έκανε το τραγικό λάθος ο Γκος, τώρα μπορεί να λέγαμε άλλα, όμως κατά την προσωπική μας άποψη ο τίτλος χάθηκε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Έπρεπε να το είχε «καθαρίσει» ο Ολυμπιακός και να μην χρειαζόταν να φτάσει σε πέμπτο παιχνίδι η σειρά.

Ο Ολυμπιακός έπεσε έτσι από τον θρόνο του, σε μια χρονιά που δεν τα κατάφερε ούτε στην Ευρωλίγκα πάλι. Και με τον μεγάλο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει δυναμικά μετά τα προηγούμενα άσχημα χρόνια και να κατακτά τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Δικαίωση για τον Γιαννακόπουλο για τα λεφτά που έβαλε, δικαίωση για τον Σλούκα για την επιλογή του να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον Παναθηναϊκό.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι καλούνται πλέον να πάρουν μεγάλες αποφάσεις. Πρέπει να παραδειγματιστούν από τον Γιαννακόπουλο (στο οικονομικό κομμάτι φυσικά). Δεν …τσιγκουνεύτηκε χρήματα και είδε τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί. Ο Ολυμπιακός αντίθετα δεν έριξε χρήμα για να φέρει έναν πραγματικά μεγάλο παίκτη. Περίμενε όλο το καλοκαίρι τον Ναν, για να καταλήξει στον …Παναθηναϊκό. Έχοντας χάσει Βεζένκοφ και Σλούκα, πήρε …Σίκμα και Μπραζντέικις. Που και οι δυο ήταν εκτός ομάδας στους τελικούς! Έπαιξαν σίγουρα ρόλο οι πολλοί τραυματισμοί (με τελευταίο αυτόν του Φαλ) αλλά η ομάδα όφειλε να είναι θωρακισμένη. Και ο Μπαρτζώκας έλεγε το περασμένο καλοκαίρι ότι η ομάδα είναι πλήρης...

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο κύκλος αυτής της ομάδας είναι φανερό πως έκλεισε. Θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτήν τη στιγμή ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Το να λες ότι …προσπάθησα, δεν συνάδει με το DNA του Ολυμπιακού.