Ολυμπιακός: Το βλέμμα στον καθρέφτη

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία αποτυχημένη σεζόν και πλέον οφείλει να κοιταχθεί στον καθρέφτη και να διορθώσει τα λάθη του. 

Ολυμπιακός: Το βλέμμα στον καθρέφτη

Eίναι παταγώδης αποτυχία να είσαι μπροστά στους τελικούς με 2-0 και να χάνεις στο τέλος το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες. Δεν είναι επιτυχία να πηγαίνεις για τρίτη σερί χρονιά σε φάιναλ φορ και να μην καταφέρνεις να πάρεις το τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα έχασε τη νοοτροπία νικητή που τον χαρακτήριζε, χάνοντας δύο σερί τίτλους, οι οποίοι μάλιστα κατέληξαν σε... πράσινα χέρια. Στον βασικό ανταγωνιστική του, τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός φέτος, έχοντας την τελευταία τριετία γονατίσει απέναντι στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, έκανε μία μεγάλη επένδυση, προσπαθώντας να φτάσει, αλλά και να ξεπεράσει τους Πειραιώτες. Η προσπάθειά του, έφερε αποτέλεσμα, με το «τριφύλλι» να κατακτά τόσο την Ευρωλίγκα, όσο και το πρωτάθλημα. Η διαιτησία στο 5ο ματς δεν ήταν καλή, είδαμε ορισμένα λανθασμένα σφυρίγματα, αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους. Μοιραίος ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, τόσο με το σουτ που έχασε, όσο και με τη γκάφα ολκής στην επαναφορά.

Οι Πειραιώτες δημιούργησαν μία σπουδαία και υπέροχη ομάδα, έπαιξε ένα αξιοζήλευτο μπάσκετ, κερδίζοντας την εκτίμηση από φίλους και εχθρούς. Πέρσι το καλοκαίρι, όμως, αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα, οι οποίοι στην πράξη δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ επάξια.

Είναι φανερό πως το ρόστερ χρειάζεται σημαντική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν. Όχι πολλές αλλαγές. Λίγες, αλλά καλές, από το πάνω ράφι, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ομάδα και το υπάρχον υλικό. Φάνηκε ξεκάθαρα πως έλειψε ένας ξεκάθαρος ηγέτης στο ρόστερ, ο οποίος στις κρίσιμες στιγμές θα έκανε τη διαφορά. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δουν τα λάθη τους. Να κάνουν ουσιαστική αυτοκριτική και να εξαλείψουν κάθε ίχνος έπαρσης. Μόνο έτσι θα γίνουν καλύτεροι.