Ολυμπιακός: Πρόστιμο 800 ευρώ για το Game 4

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με έγγραφη σύσταση για «φραστική επίθεση εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου πριν την έναρξη του αγώνα», ενώ δέχθηκαν πρόστιμο 800 ευρώ για υβριστικά συνθήματα

Ολυμπιακός: Πρόστιμο 800 ευρώ για το Game 4

Εκδικάσθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Game 4 των τελικών του πρωταθλήματος μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ την Τετάρτη (12/06).

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν με έγγραφη σύσταση για «φραστική επίθεση εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου πριν την έναρξη του αγώνα», ενώ δέχθηκαν πρόστιμο 800 ευρώ για «υβριστικά συνθήματα που δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων».

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε από κάθε πειθαρχική κατηγορία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Α. Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ): α) έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο, για παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα (φραστική επίθεση εκ μέρους μεμονωμένων οπαδών εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν την έναρξη του αγώνα) και β) χρηματικό πρόστιμο οκτακοσίων (800,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παραπτώματα κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ), που διεξήχθη την 12-6-2024 και

Β. Απαλλάσσεται η ως άνω ΚΑΕ των πειθαρχικών κατηγοριών α) περί χρήσης δεικτών laser και β) περί χρήσης πανώ, ήτοι για παραπτώματα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ως άνω αγώνα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) των πειθαρχικών κατηγοριών για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ), που διεξήχθη την 12-6-2024.