Ολυμπιακός: Με την πλάτη στον τοίχο - Όπως του αρέσει

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά στο 2-2 όπως κόντρα στη Μπαρτσελόνα, και έτσι και τώρα, όπως και στη Βαρκελώνη, θα ψάξει τον θρίαμβο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Με την πλάτη στον τοίχο - Όπως του αρέσει

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Και σε αυτό ευθύνεται το γεγονός πως η ομάδα παρουσιάστηκε νευρική, αγχωμένη, δίχως καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο για περίπου 25 λεπτά, αλλά στη τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός έκανε εκείνος κουμάντο στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος φάνηκε πως δεν είχαν την επιθυμητή αυτοπεποίθηση.

Δεν γίνεται να κερδίσεις έναν τελικό όταν σπαταλάς 13 βολές (22/35), όταν χάνεις σχεδόν όλα τα κρίσιμα σουτ στο τέλος. Όταν αφήνεις τον Κέντρικ Ναν να... αλωνίζει μέσα στο καλάθι και να του δίνεις τη δυνατότητα να σκοράρει σχεδόν με άνεση. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε... πάρτι με 25 πόντους. Ενδεχομένως να έλλειψε η άμυνα του Τόμας Ουόκαπ που ήταν στον πάγκο, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να εμπιστευτεί τους Αϊζάια Κάνααν και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στο «ασσόδυο».

Όταν ο Παναθηναϊκός στο 36' πήγε στο +8 (73-81), το παιχνίδι φάνηκε να μην έχει επιστροφή. Ο Ολυμπιακός αγχωνόταν να βρει επιθετικό όπλο για σκορ, τα σουτ δεν έμπαιναν ενώ ακόμη και οι βολές χανόντουσαν η μία μετά την άλλη. Ο Ολυμπιακός όφειλε να τελειώσει τη σειρά μέσα στο ΣΕΦ, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν διαχειρίστηκε καθόλου σωστά την πίεση για το αποτέλεσμα. Χάθηκαν σουτ, βολές, έγιναν λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δοθούν χώροι στους «πράσινους» για μπασίματα, τα οποία και τον πλήγωσαν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, όπως συνήθως του αρέσει. Όπως και στα playoffs κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όταν και βρέθηκε στο 2-2, πηγαίνοντας για 5ο ματς εκτός έδρας, έτσι και τώρα. Οι Πειραιώτες θα ψάξουν την διάκριση, τον τίτλο, το πρωτάθλημα και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Πέρα από την τακτική και τα συστήματα, θα χρειαστεί και οι παίκτες πρωταγωνιστές να κάνουν το βήμα μπροστά.