Σαρικόπουλος: «Μην κλαις γιατί τελείωσε - Να χαμογελάς που συνέβη»

Η δήλωση του Ζήση Σαρικόπουλου για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. 

Σαρικόπουλος: «Μην κλαις γιατί τελείωσε - Να χαμογελάς που συνέβη»

Τα 35 έφτασε ο Ζήσης Σαρικόπουλος που έκανε γνωστή την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μετά από 14 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και θα συνεχίσει από το πόστο του GM του Ηρακλή.

Από το Λύκειο του Βύρωνα με το οποίο κατέκτησε το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα, τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στη συνέχεια τα μετάλλια με τις μικρές Εθνικές σε Πύργο και Ρόδο, ο Σαρικόπουλος έγραψε τη δική του ιστορία, φτάνοντας μέχρι τη λίγκα του Κατάρ, σε μια καριέρα ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς, που δεν τον άφησαν να δείξει το εύρος των δυνατοτήτων του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε για την απόφασή του:

«Και κάποτε έρχεται εκείνη η στιγμή που πότε δεν φαντάζεσαι πως θα ρθει, που ποτέ δεν τη σκέφτεσαι και φαντάζει μακρινή.

Κ όμως έφτασε, είναι ΤΩΡΑ εδώ.

14 σεζόν ως επαγγελματίας στο υψηλότερο επίπεδο.

3 σοβαρά χειρουργεία, το πρώτο στα 14 και έκτοτε ανά 8 χρόνια.

Δεν θα μπορούσα να μαι περισσότερο ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

Τραβώντας μια γραμμή σήμερα, είμαι υπερήφανος: για τη διαδρομή, για τα επιτεύγματα, για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.
Μα πάνω απ όλα για τις σχέσεις ζωής που δημιούργησα.

Αποχωρώ από την ενεργό δράση γεμάτος, νιώθοντας καλύτερα από ποτέ, χαρούμενος για όσα έχω προσφέρει στο άθλημα αυτό που αγάπησα από 7 ετών, που υπηρέτησα και θα συνεχίζω να υπηρετώ από άλλο πόστο πλέον.

Προς όλους όσους έχω συνεργαστεί, συμπαίχτες, προπονητές, staff, ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με κάνατε καλύτερο παίχτη μα πάνω απ όλα καλύτερο άνθρωπο.
Τέλος, στην οικογένεια μου που με έσπρωξε προς τον αθλητισμό και μου έκανε αυτό το δώρο, σας ευχαριστώ για ΟΛΑ. Πάντα δίπλα μου, στα καλά και στα άσχημα να με νοιάζεστε και να με στηρίζετε.

Don’t cry because it is over. Smile because it happened. THANK YOU ALL.»