Ολυμπιακός: Κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια του

Η σειρά πήγε σε 4ο τελικό στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρι του για να σηκώσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. 

Ολυμπιακός: Κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια του

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τους δύο πρώτους αγώνες. Ήταν περισσότερο υποψιασμένος, περισσότερο σκληρός στην άμυνα, λειτούργησε στοχευμένα στην επίθεση. Πήγε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, φρόντισε να αξιοποιήσει τον Ματίας Λεσόρ που μέτρησε 7/7 δίποντα, με τους «πράσινους» να τελειώνουν το ματς έχοντας τρομερή ευστοχία μέσα στη ρακέτα.

Εδώ, βέβαια, η ερυθρόλευκη άμυνα χαλάρωσε από ένα σημείο και μετά, καθώς οι παίκτες του χρεώθηκαν γρήγορα με φάουλ και η ελλιπής κόκκινη φροντ-λάιν, δεν είχε την πολυτέλεια να παίξει πιο σκληρά και να δώσει φάουλ. Από ένα σημείο και μετά μπήκε σε νοοτροπία αυτοσυντήρησης.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -16 στο 18' (40-24), αλλά στο 35' κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα (72-73), δείγμα της περίφημης ερυθρόλευκης αυταπάρνησης. Στο τέλος, όμως, οι Πειραιώτες αναλώθηκαν σε λάθη και σε κακές αποφάσεις, μη καταφέρνοντας να προστατέψουν ορθώς τη μπάλα. Σπατάλησαν κατοχές, ο περισσότερο αποφασισμένος Παναθηναϊκός αξιοποίησε τα κόκκινα λάθη και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός δεν έτρεξε καθόλου στο πρώτο μέρος, έμεινε στους μηδέν πόντους. Όλα άλλαξαν όμως στο δεύτερο ημίχρονο. Βρήκε ρυθμό, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο, πέτυχε 11 πόντους στον αιφνιδιασμό και έφερε τα πάνω-κάτω. Αυτό θα πρέπει να κάνει και στον τέταρτο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε στοχεύει να εξολοθρεύσει τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και τα κατάφερε. Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει σχεδόν πάντα εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα στους «πράσινους». Το «τριφύλλι» τον έβαλε στο μάτι, τον πήγε στη δύναμη, στην επαφή και τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Αποτέλεσμα; Να μείνει στους μηδέν πόντους, με 0/4 σουτ.

Ο Ολυμπιακός πλέον θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρήσει σίγουρη την επικράτησή του. Πλέον, εκείνος θα έχει την πίεση και το «πρέπει» για τον τίτλο. Θα χρειαστεί όμως περισσότερους πρωταγωνιστές, αλλά και ενδεχομένως και ένα μεγαλύτερο ροτέισον, καθώς παίκτες-κλειδιά δείχνουν να βγάζουν κόπωση. Το σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες κρατούν την τύχη στα χέρια τους.