Ολυμπιακος: Οι λόγοι της «έκρηξης» του Κάνααν με Σλούκα

Oi λόγοι για τους οποίους ο Αϊζάια Κάνααν... εξερράγη απέναντι στον Κώστα Σλούκα στον 2ο τελικό στο ΣΕΦ. 

Ολυμπιακος: Οι λόγοι της «έκρηξης» του Κάνααν με Σλούκα

Δεν είναι και λίγοι οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι όχι μόνο ξαφνιάστηκαν, αλλά και ενοχλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, με την απόφαση του Κώστα Σλούκα να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» άλλωστε ουδέποτε θέλησαν να τον αφήσουν ελεύθερο. Του έκαναν πρόταση ανανέωσης και τον χαρακτήρισαν «δικό τους παιδί». Ας μη ξεχνάμε πως ήρθε στον Ολυμπιακό το 2008 σε ηλικία μόλις 18 ετών, του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο και μαζί πορεύτηκαν για 10 σερί σεζόν, κατακτώντας τρόπαια και διακρίσεις. Είναι μέρος της ιστορίας του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

Πέρσι, όμως, ο παίκτης ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα (αν και είχαν καταπληκτική σχέση στο ξεκίνημα), είχε θέμα με τον ρόλο του στην ομάδα και αποφάσισε να αποχωρήσει. Κανείς, όμως, δεν περίμενε να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό. Ξάφνιασε ακόμη και τους πιο στενούς του φίλους στην ομάδα, καθώς κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, ούτε και τη γνώριζε. Το γεγονός ενόχλησε αρκετά τους συμπαίκτες του. Ναι μεν έδειξαν σεβασμό στην απόφασή του, όντας επαγγελματίας, αλλά ηθικά ενοχλήθηκαν. Αισθάνθηκαν... προδοσία.

Η κίνηση του Κώστα Σλούκα να δείξει το σήμα της φανέλας της νυν ομάδας του στο ΣΕΦ, ήταν κάτι που έκανε έξαλλο τον Αϊζάια Κάνααν. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, πως λίγο μετά το συμβάν, ο Αμερικανός γκαρντ πήρε μπρος στην επίθεση, βάζοντας σερί 9 πόντους, σημειώνοντας μεγάλα σουτ στο ματς, τόσο στην τρίτη όσο και στην τέταρτη περίοδο. Καθώς λοιπόν το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του, ο βραχύσωμος γκαρντ του Ολυμπιακού, δεν ξέχασε!

Πλησίασε τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του και του ζήτησε τον λόγο για την κίνησή του να προκαλέσει μέσα στο ΣΕΦ, χειροκροτώντας τον μάλιστα ειρωνικά. Ο Κάνααν θεώρησε πως ήταν τεράστια ασέβεια, όχι μόνο προς τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και προς εκείνον, την ομάδα και τους συμπαίκτες του, με τους οποίους μοιράστηκε τόσα χρόνια τα ίδια αποδυτήρια. Ο Αϊζάια Κάνααν πάντως, έκανε τρομερό παιχνίδι στον δεύτερο τελικό. Πέρα από τους 9 σερί πόντους που έβαλε στην τρίτη περίοδο, τέλειωσε το ματς έχοντας 16 πόντους, με 3/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα, βάζοντας και σουτ προσωπικότητας.