Αϊζάια Κάνααν: Ο πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού!

Αν και ξέρει ότι πιθανότατα θα φύγει, είναι παθιασμένος να πάρει το πρωτάθλημα

Αϊζάια Κάνααν: Ο πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού!

Ο Αϊζάια Κάνααν το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Δεν θα βγάλει όμως τα ερυθρόλευκα, καθώς επόμενος σταθμός της καριέρας του αναμένεται να είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Από καιρό είχε ακουστεί ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν. Εξ ου και η φημολογούμενη συμφωνία με τον Έβανς της Ζαλγκίρις (που είναι πλέον στον …αέρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του). Ο ίδιος ωστόσο έκλεισε τα αυτιά του και θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό με ψηλά το κεφάλι. Άλλος στη θέση του μπορεί να αδιαφορούσε και να καθόταν. Για τον Κάνααν όμως δεν ισχύουν αυτά. Ο Ολυμπιακός είναι στην καρδιά του και θέλει όσο τίποτα να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Και να είναι πρωταγωνιστής. Όπως κι έκανε στον δεύτερο τελικό, που «εκτέλεσε» με τα τρίποντά του τον Παναθηναϊκό. Και ταυτόχρονα έκοψε τον τσαμπουκά στον Κώστα Σλούκα.

Η μέτρια παρουσία του στο φάιναλ φορ του Βερολίνου τον πείραξε. Ήθελε να πάρει την Ευρωλίγκα. Πνίγηκε όμως κι αυτός στο άγχος που διακατείχε σχεδόν όλη την ομάδα. Και νιώθοντας τύψεις, θέλει να επανορθώσει τώρα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι της Δευτέρας, εφόσον γίνει το 3-0, παίζει να είναι το τελευταίο του Κάνααν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Υπάρχουν ακόμη κάποιες πιθανότητες να μείνει, αλλά λίγες. Ο περισσότερος κόσμος τον θέλει στην ομάδα. Αλλά ίσως δεν χωράει στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Ο Μπαρτζώκας ξέρει καλύτερα.

Επιθυμία και του ιδίου είναι να μείνει στο μεγάλο λιμάνι. Ακόμη όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, δεν θα κακιώσει σε κανέναν. Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό θα παραμείνει. Κι επειδή η σχέση είναι αμφίδρομη, θα έχει για πάντα μια θέση στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού!