Ολυμπιακός: Να έχει στο μυαλό του τους τελικούς του 2002

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επαναπαυτεί από το 2-0 και να θυμηθεί το 2002

Ολυμπιακός: Να έχει στο μυαλό του τους τελικούς του 2002

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 που ήθελε και απέχει μια νίκη απ’ την κατάκτηση του πρωταθλήματος για 3η συνεχόμενη χρονιά! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον τη ψυχολογία και δεν σκοπεύουν να κάνουν χαρακίρι. Και επειδή δεν θέλουν να το …κουράζουν, θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να ξεμπερδέψουν.

Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο και δεν θέλει να χάσει (ξανά) τον τίτλο μπροστά στο κοινό του. Οι πιθανότητες πλέον μπορεί να είναι εις βάρος του, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το πιστεύει, οι παίκτες;

Στην ιστορία των τελικών της Basket League, μόνο μια φορά γύρισε σειρά απ’ το 2-0 και …θύμα ήταν ο Ολυμπιακός. Το 2002 συγκεκριμένα, όταν οι Πειραιώτες είχαν αποκλείσει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό (που και τότε ερχόταν απ’ την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στη Μπολόνια) αλλά στον τελικό την …έπαθαν απ’ την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τα πρώτα δυο ματς (με 82-74 εκτός και 75-70 εντός), αλλά στη συνέχεια η «Ένωση» έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας τα τρία επόμενα (85-78 εντός, 61-60 εκτός και 79-70 εντός).

Καλό θα είναι αυτή η σειρά να βρίσκεται στο μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, για να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο. Φάνηκε πάντως από τα λόγια των παικτών του Μπαρτζώκα ότι είναι συνειδητοποιημένοι και ξέρουν ότι ακόμη η δουλειά δεν έχει τελειώσει.

ΥΓ. Ο Σλούκας ειλικρινά δεν ξέρουμε γιατί έχει τόσο μένος εναντίον του Ολυμπιακού. Και ο Σπανούλης είχε αλλάξει «στρατόπεδο», αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο προκλητικός απέναντι στον Παναθηναϊκό…