Αθώος ο Μπαρτζώκας μετά από την καταγγελία του Παναθηναϊκού

Απαλλαχτική ήταν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Αθώος ο Μπαρτζώκας μετά από την καταγγελία του Παναθηναϊκού

Απαλλαχτική ήταν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος, η οποία και προήλθε εις βάρος του προπονητή των «ερυθρόλευκων», όχι από κλήση της Αθλητικής Δικαιοσύνης, αλλά μετά από καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» προχώρησαν στην καταγγελία εις βάρος του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά το παιχνίδι για την φάση του «top 6» της Basket League, για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Να σημειωθεί πως οι «πράσινοι», την Παρασκευή 26 Απριλίου, μία ημέρα μετά το game 2 με την Μακάμπι, ενημέρωσαν ότι ανακαλούν την καταγγελία και ότι σέβονται και τιμούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την δουλειά του ως προπονητής. Ο Αθλητικός Δικαστής, όμως, από την στιγμή που η υπόθεση είχε ήδη δρομολογηθεί, όφειλε να εξετάσει τα δεδομένα, ώστε να διαπιστώσει αν συντρέχαν λόγοι αυτεπάγγελτης διαδικασίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ανακάλεσε, ο Αθλητικός Δικαστής εξέτασε τον σχετικό φάκελο, διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν λόγοι τιμωρίας του προπονητή του Ολυμπιακού και προχώρησε στην αθωωτική απόφαση.

Η επίσημη ενημέρωση του Αθλητικού Δικαστή

«1) Απαλλάσσεται ο Γεώργιος Μπαρτζώκας της πειθαρχικής κατηγορίας της δυσφήμησης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης του άρθρου 74 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2023-2024.
2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την ανωτέρω πειθαρχική κατηγορία».