Σλούκας: «Έχουμε χάσει πολλές φορές από τον Ολυμπιακό και θέλαμε τη νίκη»

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μίλησε ο Κώστας Σλούκας

Σλούκας: «Έχουμε χάσει πολλές φορές από τον Ολυμπιακό και θέλαμε τη νίκη»

Ο Κώστας Σλούκας πρωταγωνίστησε για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό (77-71) και μετά το παιχνίδι τόνισε πως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα.

Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας, από τη δική τους πλευρά, για εμάς δεν ισχύει, για εμάς δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι. Έχουμε χάσει αρκετές φόρες φέτος από τον Ολυμπιακό, γενικά έχουμε χάσει, όχι στο πρωτάθλημα.

Νομίζω πως παρόλο που το ματς στο τέλος ήταν ντέρμπι, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ποιοτική ομάδα, είναι στην ελίτ τα τελευταία χρόνια, ελέγξαμε το παιχνίδι, φτάσαμε 17 πόντους έπρεπε να το διαχειριστούμε καλύτερα, κάναμε χαζά λάθη, ρισκάραμε με το κοντό σχήμα για να ανοίξουμε το γήπεδο στην επίθεση.. Βρήκαμε λύσεις.

Για τα τέσσερα φάουλ: "Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που παίζει σκληρά πάει στην επαφή, πήγαμε και εμείς στην επαφή, δεν μπορώ να μιλήσω για τους διαιτητές, υπήρχαν κάποια αμφιλεγόμενα σφυρίγματα, κάναμε τη δουλειά μας και κερδίσαμε το παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό: "Για εμένα και τον οργανισμό είναι ένα do or die παιχνίδι, θες οπωσδήποτε τη νίκη και για γόητρο και να δείξεις ότι είσαι σε καλή κατάσταση. Είχαμε σημαντικές ελλείψεις σήμερα. Βρήκαμε λύσεις, παίξαμε έξυπνα".

Για το πόσο διαφορετικό είναι να παίζεις ένα ντέρμπι: "Υπάρχει ανυπομονησία, λίγο άγχος, θες να δείξεις ότι είσαι σε καλή κατάσταση, να δείξεις την προπόνηση σου και στο παιχνίδι. Στο μυαλό σου είσαι πιο συγκεντρωμένος. Το κάθε λάθος και σουτ μετράει, είναι παιχνίδια do or die, παρόλο που έκρυβε τόσο μεγάλη σημαντικότητα, για εμάς ήταν τελικός".