Όποιος δεν παίζει… στον τάκο! (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν παίρνει τα μέτρα του για να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν πως αν δεν σεβαστούν τον αντίπαλό τους, όποιος κι αν είναι αυτός, θα το πληρώσουν ακριβά

Όποιος δεν παίζει… στον τάκο! (vid)

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη Ρόδο παραλίγο να εξελιχθεί σε… τραγωδία, καθώς κινδύνευσε με μια ανέλπιστη ήττα, η οποία θα μετέτρεπε το ντέρμπι της Δευτέρας (15/4) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο απόλυτο ντέρμπι.

Όχι τώρα πως δεν είναι, αλλά εκείνο που σόκαρε τους πάντες είναι η αδικαιολόγητα χαλαρή διάθεση με την οποία προσέγγισαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ένα ματς μέσα στη Ρόδο επί του Κολοσσού.

Και να πει κάποιος ότι δεν την είχαν ξαναπατήσει; Ο Άρης και ο Γιάννης Καστρίτης ακόμα έχουν να λένε για τη μεγάλη τους νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί των «πρασίνων».

Ο ισχυρισμός ότι είχαν «αδειάσει» ψυχολογικά μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο είναι εξίσου εξοργιστικός.

Παίζουν στον Παναθηναϊκό, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αμείβονται πλουσιοπάροχα, τους παρέχονται τα πάντα. Συνεπώς δεν έχουν καμία δικαιολογία να πηγαίνουν στη Ρόδο για να… μαζέψουν ήλιο.

Η δουλειά τους είναι να μπαίνουν στο γήπεδο παίζοντας σαν λυσσασμένοι ακόμα και απέναντι στον υποβιβασμένο Απόλλωνα Πατρών. Το να μην σέβονται τον εαυτό τους και τον αντίπαλο είναι επίσης εξοργιστικό.

Πόσω μάλλον παίκτες που έχουν προβληματίσει με την εικόνα τους όλη τη σεζόν, τους έχουν γίνει συζητήσεις, τους έχουν γίνει συστάσεις, έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν μπροστά τους την ευκαιρία να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Ο λόγος ασφαλώς για τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος και στο Μόναχο, αλλά κυρίως στη Ρόδο ήταν έως και αδιάφορος. Η εικόνα του απέναντι στον Κολοσσό να σουτάρει χωρίς σκέψη, πλάνο και λογική όντας ο πλέι μέικερ της ομάδας ήταν επίσης εξοργιστική αποτελώντας δε τον καλύτερο… πελάτη των γκαρντ του Σεγκούρα στην άμυνα.

Περίπου το ίδιο και ο Σλούκας και ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου. Για τον Μπαλτσερόφσκι έχουν γραφτεί όσα πρέπει να γραφτούν, ο παίκτης δεν μπορεί να βοηθήσει, ο Παναθηναϊκός «εγκληματεί» με τον Πολωνό ακόμα στο ρόστερ του και όσο δεν τον αντικαθιστά, Μόουζες Ράιτ θα ετοιμάζεται το καλοκαίρι να ζητήσει αύξηση από τους αδελφούς Αγγελόπουλους…

Ο Εργκίν Αταμάν φέρει πρώτος αυτός την ευθύνη, διότι δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες του πόσο σημαντικό είναι να προσεγγίσουν με σεβασμό το παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Από εκεί και πέρα το «ξέσπασμά» του και οι ευθείες βολές σε συγκεκριμένους παίκτες είναι και δικαιολογημένο και έχει συγκεκριμένη στόχευση. Έτσι σκέφτεται ο Τούρκος τεχνικός, έτσι λειτουργεί και από τη στιγμή που βλέπει πως ένας παίκτης δεν είναι στην ίδια σελίδα με τους υπόλοιπους βγαίνει στην… αναφορά!

Όσο για τον Μάριους Γκριγκόνις ο Λιθουανός έδειξε πως είναι ένας παίκτης κλάσης αρκεί να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο, να ξέρουν τι του ζητούν, τι ακριβώς θέλουν να κάνει πάνω στο παρκέ και κυρίως να μην τον υποχρεώνουν να βλέπει όλο το ματς ανεβασμένος σε ένα ποδήλατο γυμναστικής και καλά για να είναι έτοιμος να μπει.

Ήταν ένα από τα ασυγχώρητα λάθη του περιβόητου Ράντονιτς, που παραλίγο να… αποτρελάνει τον συμπαθή Μάριους!

Κι όποιος μίλησε για... επικά ντου σε παίκτες. Έχει μείνει στην ιστορία η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με την Πρόκομ Τρεφλ το 2009.