Basket League: Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα θα ρίξει την αυλαία της κανονικής περιόδου της Basket League.

Basket League: Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα

Στο ΟΑΚΑ θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Basket League. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Προμηθέα, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν τις θέσεις από τις οποίες θα μπουν στο Top 6 του νέου format.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες ενώ έκλεισε την πρώτη φάση για δεύτερη φορά στην Ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, χωρίς εκτός έδρας ήττα.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του αγώνα, θα είναι πρώτος στο τέλος της κανονικής περιόδου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και για 14η φορά στα χρόνια της Basket League.

Στις 12 από τις προηγούμενες 13 έφτασε ως το τέλος του δρόμου κατακτώντας τον τίτλο στα πλέι οφ, κάτι που δεν έγινε μόνο στη σεζόν 2019-20 που διακόπηκε, αναδεικνύοντας τον πρωταθλητή δίχως πλέι οφ.

Ο Προμηθέας κατάφερε με ένα σερί τεσσάρων νικών να ανατρέψει την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τη 17η αγωνιστική όταν βρέθηκε στην 5η θέση.

Μέσα από αυτό εξασφάλισε την 4η θέση της κανονικής περιόδου και θα είναι στην τετράδα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και πέμπτη φορά στις οχτώ σεζόν του στη Basket League.

Πάντως μόνο με νίκη στο ΟΑΚΑ θα καταφέρει να κλείσει την κανονική περίοδο με θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων μακριά από την έδρα του αφού είναι στο 5-5. Είναι κάτι που έγινε μόνο στις δύο από τις προηγούμενες σεζόν του στην κατηγορία.

Το πανόραμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/3

Άρης – Λαύριο 84-60

ΑΕΚ – Περιστέρι 97-101

Κυριακή 24/3

Κολοσσός – Μαρούσι 89-85

Απόλλων Πατρών – Ολυμπιακός 63-93

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Δευτέρα 25/3

Παναθηναϊκός – Προμηθέας (20.15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ