Περιστέρι: Η επιρροή του Σπανούλη

Με τον Θεσσαλό τεχνικό στην τεχνική του ηγεσία το Περιστέρι έχει καταφέρει να πλασαριστεί στις ψηλές θέσεις στης Basket League, αλλά κυρίως να εμπνεύσει ξανά τους φίλους της ομάδας.

Περιστέρι: Η επιρροή του Σπανούλη

Μπορεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να κλέβουν τις εντυπώσεις από το… δικό τους πρωτάθλημα, αλλά το Περιστέρι είναι η ομάδα που δίκαια έχει μέχρι στιγμής πάρει τον… τίτλο στο άλλο πρωτάθλημα των υπολοίπων ομάδων της Basket league.

Η φετινή προσπάθεια είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά η διοίκηση του Φίλιππου Κότση και ο Βασίλης Σπανούλης με τους συνεργάτες του δημιούργησαν ξανά μια σούπερ ανταγωνιστική ομάδα.

Από το περσινό ρόστερ έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας και οι μόνοι αθλητές που έχουν μείνει στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη, είναι οι Έλληνες Κασελάκης, Πουλιανίτης και Ζούγρης.

Η ομάδα δηλαδή άλλαξε σχεδόν ολόκληρη κι όμως ο Kill Bill έχει καταφέρει να την κρατά σε τοπ επίπεδο και να ανταγωνίζεται κάθε σύλλογο που προσπαθεί να του βάλει εμπόδια.

O άνθρωπος που ως αθλητής τρομοκρατούσε κάθε άμυνα που προσπαθούσε να τον σταματήσει, έχει μετατραπεί σε έναν προπονητή που με την άμυνά του καταφέρνει να αχρηστεύει κάθε επιθετικό όπλο που προσπαθεί να κάνει ζημιά στην ομάδα του.

Η φιλοσοφία περικλείεται στο δόγμα: Πολλή πίεση στην άμυνα, εξαιρετική αμυντική λειτουργία, καλή κυκλοφορία στην επίθεση και ισορροπία σε ρακέτα και περιφέρεια. Στοχευμένο μπάσκετ με τους παίκτες να υλοποιούν το πλάνο του προπονητή.

Στο BCL η ομάδα πήρε μεγάλες νίκες (πρώτη φάση επικράτηση της Μάλαγα από τα φαβορί της διοργάνωσης) και στη δεύτερη φάση νίκες με Καρσίγιακα και Χάποελ με κυριαρχικό μπάσκετ. Κι εκείνη η ήττα στην πρώτη αγωνιστική με Χάποελ στο μηδέν από το τρίποντο του Σπίντι Σμιθ. Ουσιαστικά θα είχε προκριθεί από τώρα στα προημιτελικά, αλλά έχει την ευκαιρία του και θα τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική.

Το τελευταίο δίμηνο και πλέον παίζει καταπληκτικό μπάσκετ και στην Ελλάδα είναι όλο αυτό το διάστημα στην 3η θέση και αποτελεί την 3η δύναμη της Basket League πίσω από τους «αιώνιους».

Το Περιστέρι είναι στην τετράδα του πρωταθλήματος, πίσω από το δίδυμο που δεν πλησιάζεται, κάνει δυνατή πορεία στην Ευρώπη, εκεί όπου πέρυσι δεν πέρασε καν στη δεύτερη φάση αλλά φέτος για ένα καλάθι θα ήταν ήδη στα προημιτελικά όπου ακόμα μπορεί να φτάσει, έχει «ζεστάνει» πολύ περισσότερο κόσμο που πάει στο γήπεδο και όχι απλά συντηρεί τη δική του όρεξη, αλλά την κάνει ολοένα και μεγαλύτερη για μια... εμφανή επιτυχία που θα δώσει τη μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια.