Στασινός: «Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα»

Ο Ορφέας Στασινός αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του Αμαρουσίου στη φετινή Basket League.

Στασινός: «Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα»

Ο γκαρντ του Αμαρουσίου, Ορφέας Στασινός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Σταυρουλάκη και την Αθηνά Πατρινού.

Αναλυτικά είπε:

Για το αν έφυγε ένα «βάρος» μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα: «Έφυγε ένα μεγάλο βάρος που κράτησε όλη τη διακοπή που είχαμε, η οποία όμως μάς βοήθησε να ετοιμαστούμε καλύτερα. Με την άφιξη του κόουτς Βετούλα είχαμε χρόνο να δουλέψουμε. Απλά είχαμε αυτή την πίεση τόσες μέρες ότι περιμένουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το ματς με τον Απόλλωνα: «Αυτά τα παιχνίδια, όσο σημαντικές κι αν είναι οι τακτικές, το scouting και η προετοιμασία του παιχνιδιού, άμα δεν έχεις την ψυχή, την πνευματική ετοιμότητα να μπεις μέσα να τα δώσεις όλα δεν έχει νόημα. Ξέραμε ότι ο Απόλλωνας θα έρθει να τα δώσει όλα και είναι σκληρή και πολύ καλή ομάδα».

Για την έως τώρα πορεία της ομάδας: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω. Ανάλογα με τις εμφανίσεις μας και αυτό που έχουμε δείξει είμαστε εκεί που πρέπει. Όπως είναι η κατάταξη όμως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω. Έτσι έχουμε δείξει και έτσι μάς πιστεύω».

Για την ομάδα: «Θα έλεγα ότι προσπαθούμε να βρούμε την “ταυτότητα” μας όλον το χρόνο. Έχουμε δείξει ότι δε θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε αυτήν τη θέση. Αυτό που λέμε μεταξύ μας και μας το λέει ο καινούριος κόουτς που ήρθε ότι δε θα έπρεπε να βρίσκεται η ομάδα σε αυτήν τη θέση, μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα και το έχουμε δείξει αυτό ανά διαστήματα».

Για το αμυντικό κομμάτι: «Μαζί με τον κόουτς Παπαχατζή που έχει αναλάβει πιο πολύ την άμυνα δουλέψαμε όλη αυτή τη περίοδο πρώτα από όλα για τον Απόλλωνα, αλλά βάλαμε και βάσεις για όλα τα παιχνίδια. Φτάσαμε και σε ένα σκορ με 99 πόντους, παίζουμε πιο γρήγορα, πιο ελεύθερα, είναι αυτό το στυλ του μπάσκετ, εμένα μου ταιριάζει περισσότερο. Αν το συνεχίσουμε αυτό, θα έχουμε και για τα επόμενα παιχνίδια καλές πιθανότητες».

Για τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: «Ο Ραντούλιτσα είναι ένας απίστευτος τύπος, είμαστε και συγκάτοικοι στις αποστολές. Δε μιλάμε καθόλου για μπάσκετ. Είναι ο πιο κουλ τύπος που υπάρχει, μπορείς να μιλήσεις μαζί του για ώρες, εγώ μιλάω μαζί του για μουσική ή για οτιδήποτε άλλο. Έχουμε ταιριάξει τέλεια με τον Ραντούλιτσα. Τη μπασκετική του ικανότητα δε χρειάζεται να τη συζητήσουμε, εμείς την ξέρουμε και τη βλέπουμε κάθε μέρα. Είναι προνόμιο που τον έχουμε στην ομάδα».

Για τη χρονιά που πραγματοποιεί ο ίδιος: «Προσωπικά είναι πολύ διαφορετικό να το ζω με το Μαρούσι, με την ομάδα μου που καταφέραμε και την φέραμε εδώ. Δεν το βλέπω μόνο προσωπικά στο παιχνίδι να παίξω εγώ καλά, θέλω να κερδίσει η ομάδα αυτή, θέλω πάντα να πηγαίνει πάντα καλά. Κάθε φορά που μπαίνω και εγώ μέσα και βοηθάω είναι κάτι πολύ ευχάριστο για εμένα, το όνειρο μου».