Ολυμπιακός: Περιστέρι και στο βάθος... Βίρτους

Ο Ολυμπιακός δίνει προσοχή απόψε κόντρα στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα και ακολούθως θα ετοιμαστεί για τον «τελικό» κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. 

Ολυμπιακός: Περιστέρι και στο βάθος... Βίρτους

O Oλυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Έχει ένα σερί 9-0 νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνοντας ασταμάτητος. Το πολύτιμο διπλό στην έδρα της Βαλένθια και η κατάκτηση του Κυπέλλου τού έδωσαν αυτοπεποίθηση. Η διακοπή δεν τον επηρέασε καθόλου και αυτό φάνηκε από την κυριαρχική εμφάνιση της ομάδας στο Κάουνας, όπου διέλυσε τη Ζαλγκίρις. Οι Πειραιώτες απόψε (20.15, ΕΡΤ3) επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα παρουσιαστούν στην αναμέτρηση έχοντας τρεις απουσίες. Οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης (οστικό οίδημα 5 χιλιοστών στον έξω μηριαίο κόνδυλο του δεξιού γόνατος), Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος (μυϊκός σπασμός οπίσθιου μηριαίου αριστερά) και Ναζ Μήτρου-Λονγκ (άμεση πλήξη στην αριστερή ωμοπλάτη) δεν θα αγωνιστούν στην αποψινή αναμέτρηση. Έμειναν εκτός προπόνησης, συνέχισαν την αποθεραπεία τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει να τους ξεκουράσει ενόψει της συνέχειας. Δεν θέλει να ρισκάρει απόψε και θα τους προφυλάξει για το σημαντικό ματς της Πέμπτης κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ.

Να τονίσουμε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα θα επιστρέψει απόψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο αθλητικός Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ επιλέχθηκε να επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις, παίρνοντας τη θέση του Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Αμερικανός παρουσιάζεται υγιής, έχει βρει ρυθμό, πατάει και πάλι γερά στα πόδια του, κάτι που το έδειξε και στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ήταν ο MVP της αναμέτρησης, μετρώντας 20 πόντους, με 5/5 δίποντα, συν 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Έλειψε από τον Ολυμπιακό φέτος καθώς ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς, αλλά πλέον έχει επιστρέψει γερά στις επάλξεις. Το κάθετό του παιχνίδι, η ευχέρειά του στον αιφνιδιασμό, οι διεισδύσεις του αλλά και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ είναι στοιχεία που οι Πειραιώτες θα τα έχουν ξανά στο παιχνίδι τους και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει ακόμη μικρές ενοχλήσεις στη μέση, αλλά είναι καλύτερα. Θα βρεθεί στη δωδεκάδα (όπως όλα δείχνουν), αλλά δεν θα παίξει πολύ. Ο Έλληνας τεχνικός θα ανοίξει το ροτέισον και θα δώσει περισσότερα λεπτά στους Μιχάλη Λούντζη, Γιώργο Τανούλη αλλά και στον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος παίζει καταπληκτικά.