Ολυμπιακός: Ο κρίσιμος Μάρτης

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον μέχρι τώρα ποιο απαιτητικό μήνα του στην Ευρωλίγκα - Εδώ θα κριθεί η θέση του στα προημιτελικά.

 

Ολυμπιακός: Ο κρίσιμος Μάρτης

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, τόνωσε τη ψυχολογία του, το ηθικό του, την αυτοπεποίθησή του και πήρε τον δεύτερο τίτλο της σεζόν. Δείχνοντας το ποιος συνεχίζει να κάνει κουμάντο τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις. Μέρες ξεκούρασης, ανάπαυσης, αλλά και προσμονής αυτό το διάστημα, για τον πιο κρίσιμο μήνα της σεζόν που έρχεται στην Ευρωλίγκα. Τουλάχιστον μέχρι τους επόμενους.

Οι Πειραιώτες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην έκτη θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 15-11. Και κρατούν φυσικά την τύχη στα χέρια τους. Ισοβαθμούν με τη Φενέρμπαχτσε, με τρεις ομάδες να βρίσκονται από πάνω του με ρεκόρ 16-10. Σε απόσταση... αναπνοής. Ο λόγος για τους Παναθηναϊκό, Μονακό (εδώ σε ισοβαθμία υστερεί γιατί έχει χάσει εντός και εκτός έδρας) και Βίρτους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προετοιμάσει την ομάδα του για το κρίσιμο και απαιτητικό διάστημα που έρχεται, στο οποίο θα κριθεί το κατά πόσο οι Πειραιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν θέση στα πλέι-οφς. Για το κατά πόσο είναι σε θέση να μπουν στην πρώτη εξάδα με απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά και γιατί όχι, ακόμη και με το πλεονέκτημα έδρας; Το ευτύχημα για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, έχουν βρει ρυθμό, οι τραυματίες έχουν επιστρέψει (με εξαίρεση τον Νίκολα Μιλουτίνοβ), οι νεοαποκτηθέντες παίκτες έχουν προσαρμοστεί στο ροτέισον της ομάδας και δείχνουν πανέτοιμοι να φορτσάρουν, μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Παρασκευή θα αντιμετωπίσει στο Κάουνας την ανανεωμένη Ζαλγκίρις Κάουνας του Αντρέα Τρινκιέιρι. Ένα ματς που υπάρχει το «πρέπει», αλλά και ένα γήπεδο στο οποίο ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός. Ακολούθως οι Πειραιώτες θα δώσουν δύο σημαντικά ματς εντός έδρας, από πλευράς βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Η νίκη θα έχει διπλή σημασία. Αν κερδίσει ανεβαίνει στην κατάταξη και παράλληλα κόβει δρόμο στον αντίπαλο.

Στις 7 Μαρτίου, οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν την φορμαρισμένη φέτος Βίρτους Μπολόνια του Τόρνικε Σενγκέλια και ακολούθως υπάρχει το «αιώνιο» ντέρμπι. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στις 14 Μαρτίου. Αντιλαμβάνεστε πως με δύο σερί νίκες εδώ, οι Πειραιώτες μπορούν να καβαλήσουν και τους δύο αντιπάλους τους, οι οποίοι είναι μία θέση πιο πάνω.

Στη συνέχεια (19/3), ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στην Πόλη κόντρα στην Αναντολού Εφές, μετά υποδέχεται την (δίχως στόχους) Βιλερμπάν, ενώ στις 28 Μαρτίου θα παίξει σε δύσκολη έδρα. Αντίπαλος η Παρτιζάν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι. Έξι σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια, τα οποία και θα διαμορφώσουν-ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες που θα πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις.