Ο Σαλούστρος για τον εξαιρετικό Προμηθέα!

Ο Χρήστος Σαλούστρος μίλησε στο "ΦΩΣ" για τους στόχους της ομάδας της Πάτρας

Ο Σαλούστρος για τον εξαιρετικό Προμηθέα!

Πέρυσι αναδείχθηκε ο πιο ταλαντούχος παίκτης στο πρωτάθλημα της Basket League, ο πιο εξελίξιμος και φέτος, για μια ακόμη χρονιά, ο Χρήστος Σαλούστρος, δείχνει με το καλημέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να εκπλήσσει ευχάριστα.

Ήδη οι πρώτες του εμφανίσεις είναι πολύ καλές σε όλα τα επίπεδα, αφού άλλωστε τον εμπιστεύεται ο Μάκης Γιατράς, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ικανότητές του.

Ο 28χρονος και ύψους 2.02μ. γκαρντ/φόργουορντ του Προμηθέα, μίλησε στο «ΦΩΣ» σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης και ήταν ξεκάθαρα τα λόγια του.

- Είσαι για μια ακόμη χρονιά μέλος της οικογένειας του Προμηθέα. Αλήθεια πως νιώθεις;

«Πάρα πολύ καλά και δικαιωμένος από την αρχική μου επιλογή να έλθω στον Προμηθέα.

Ήταν μια απόφαση συνειδητή τότε που την πήρα και όσο περνάει ο χρόνος τόσο και νιώθω απόλυτη ικανοποίηση. Βρίσκομαι όντως σε μια οικογένεια και όχι σε μια ψυχρή επαγγελματική ομάδα, η οποία φροντίζει τα παιδιά της με ζεστασιά και αγάπη, στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα πλέον κάπου αλλού».

- Πέρυσι η ομάδα εξέπληξε το πανελλήνιο με την σούπερ πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος βλέπεις να είναι η σειρά της... Ευρώπης;

«Κοιτάξτε, ας μην λέμε μεγάλα λόγια ακόμη, παρότι στο Τσάμπιονς Λιγκ αν και πρωτάρηδες τα πάμε μια χαρά, με το απόλυτο νικών στα 4 πρώτα παιχνίδια.

Όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς, μπροστά μας έχουμε τα ακόμη πιο δύσκολα ματς του ομίλου και εμείς κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά.

Η ώρα για τον τελικό απολογισμό είναι ακόμη μακριά και μπροστά μας υπάρχει το παιχνίδι με την Στρασμπούρ στη Γαλλία, όπου και κει θα κυνηγήσουμε τα αυτονόητα.

Κι αυτά είναι ξεκάθαρα: Να παίξουμε και το καλό μπάσκετ που ξέρουμε, αλλά να πάρουμε παράλληλα μια ακόμη τεράστιας σημασίας νίκη εκτός έδρας».

- Παράλληλα όμως υπάρχουν πρωτάθλημα και Κύπελλο στις εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτά τι στοχεύετε;

«Πρώτα απ’ όλα στο Κύπελλο κι έτσι όπως τα έφερε η κληρωτίδα, θα παίξουμε την Δευτέρα στην έδρα μας με τον Παναθηναϊκό, μια πολύ καλή ομάδα που κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι ένα ματς νοκ-άουτ, θα παίξουμε στην έδρα μας και μπροστά στον κόσμο μας και θα χρειαστεί μια τεράστια αυτοσυγκέντρωση για να διεκδικήσουμε κάτι καλό.

Φαβορί δεν είμαστε σίγουρα, όμως η ομάδα ειδικά την τελευταία διετία έχει δείξει ότι είναι ικανή για τα πάντα, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Άρα και με τον Παναθηναϊκό εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει».

- Στα ματς του Προμηθέα στο «Τόφαλος» ο κόσμος δίνει βροντερό παρών και το απολαμβάνει μαζί σας. Σας βοηθάει αυτό το σκηνικό;

«Ναι, πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει δεθεί μαζί μας και το δείχνει σε κάθε αγώνα. Κι εμείς προσπαθούμε να του προσφέρουμε θέαμα μακριά από σκοπιμότητες για να το απολαμβάνει.

Είναι δε σημαντικό ότι και στο ματς με το Περιστέρι που ηττηθήκαμε στο τέλος, μας χειροκρότησε δίνοντας μας κουράγιο για τη συνέχεια».

- Μιλάμε για τον Προμηθέα, έναν μεγάλο οργανισμό που φροντίζει για τα πάντα, από εσάς μέχρι και τις υποδομές. Πως το σχολιάζεις;

«Είναι αυτό που προείπα περί οικογένειας. Όντως ο Προμηθέας αγαπάει και φροντίζει όλα τα παιδιά του και όχι μόνο την ανδρική επαγγελματική ομάδα.

Ξέρετε πολύ καλά τον οργασμό που υπάρχει στις υποδομές και τα πανελλήνια μετάλλια που έχει πάρει σε παίδες και εφήβους, όπως και τα νέα δικά του πανέμορφα κλειστά γυμναστήρια που έχει θέσει σε λειτουργία, κάτι το μοναδικό στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της και δεν χρειάζεται εγώ να πω και να σχολιάσω το παραμικρό».

- Να κλείσουμε με σένα, τα δικά σου σχέδια. Ποια είναι;

«Να έχω πρώτα απ’ όλα υγεία και μαζί με τους συμπαίκτες μου, να συμβάλλω όσο μπορώ καλύτερα για να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία την αποστολή μας και να παραμείνουμε στην ελίτ του αθλήματος.

Ακόμη, να μπορέσω να εδραιωθώ στην εθνική ομάδα που είναι κάτι το ξεχωριστό για κάθε αθλητή, να φοράει το εθνόσημο».