Έλα μωρέ, θα πάρουμε τη Euroleague!

O προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν σνομπάρισε το Κύπελλο, αλλά μάλλον έχει πάρει αψήφιστα την συνολική προσπάθεια στο «τριφύλλι» και αφήνει τα πράγματα να πηγαίνουν μόνα τους

Έλα μωρέ, θα πάρουμε τη Euroleague!

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως επειδή κερδίζει στο ΟΑΚΑ, από το οποίο πράγματι παίρνει έξτρα δύναμη, έχει λύσει τα προβλήματά του και δεν είδε τα κενά στο ρόστερ του.

Αυτό πλήρωσε και στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στη συνέχεια εάν δεν πάρει αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς στον τελικό επειδή έκανε βασικά δύο πράγματα:

Πρώτον: «Κλείδωσε» τον Ναν απομονώνοντάς τον από την υπόλοιπη ομάδα του Παναθηναϊκού ποντάροντας παράλληλα στο ότι ο Σλούκας για ένα ακόμα παιχνίδι θα έμπαινε φοβισμένα στο παρκέ.

Δεύτερον: «Έλιωσε» τους δύο βασικούς και ουσιαστικά επικίνδυνους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Τον Μήτογλου και τον Λεσόρ.

Όταν τα έκανε αυτά τα δύο, ξεπέρασε και το χάντικαπ της αστοχίας του από την περιφέρεια, έβαλε το ματς εκεί ακριβώς που τον βόλευε και καθώς κανείς από τον Παναθηναϊκό πέραν του Μήτογλου, δεν είχε τον τρόπο να φτάσει στο καλάθι ήρθε η «κατάρρευση».

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος να βρει απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαλαν οι «ερυθρόλευκοι», που με τον Φαλ και τον Ράιτ προκάλεσαν τρομερά πλήγματα στη «γραμμή ψηλών» του.

Αυτοί οι δύο μαζί με τον Πετρούσεφ ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Ολυμπιακού. Οι δύο από τους τρεις είναι προσθήκες μέσα στη σεζόν. Ναι διότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάλαβε το λάθος του με τον Σίκμα, το παραδέχθηκε και προχώρησε μπροστά κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Η απόκτηση του Ράιτ ήταν επιβεβλημένη λόγω του τραυματισμού του Μιλουτίνοβ. Δεν είπε όμως ο Μπαρτζώκας: «Άσε θα βάλω έστω και προσωρινά μέχρι να γυρίσει ο Φαλ, τον Σίκμα και τον Πετρούσεφ».

Διότι ο Εργκίν Αταμάν εδώ και μήνες έχει… παρκάρει τον Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι να πιάνει μια θέση ξένου και δεν τον χρησιμοποιεί καν.

Είτε κάνει ο Πολωνός και κακώς δεν παίζει, είτε δεν κάνει και κακώς δεν έχει αντικατασταθεί. Μπορεί να μην έβαζε 30 πόντους ο Πολωνός, αλλά τουλάχιστον δεν θα υποχρεωνόταν ο Λεσόρ να παίζει 35λεπτα, με πόνους στη μέση, κρυωμένος, κουρασμένος ή ο Μήτογλου από τεσσάρι, πεντάρι «κωλυόμενα»!

Επειδή ο Παναθηναϊκός EuroLeague δεν θα πάρει, είναι προφανές πως θα πρέπει να γίνει κίνηση για αντικατάσταση του Πολωνού σέντερ (εφόσον δεν κάνει), ώστε να υπάρχει κάποια σοβαρή λύση πίσω από τον Λεσόρ μαζί με τον Αντετοκούνμπο.

Δεν ξεχάσαμε τον Ερνανγκόμεθ. Μόλις βλέπει… ξύλο αυτός αρχίζει να χάνει τα λέι απ κάτω από το καλάθι.

Η περίπτωση του Σλούκα δε, θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους «πράσινους». Έχει πάει Φεβρουάριος και κανείς στον Παναθηναϊκό δεν έχει να θυμάται ένα μεγάλο ματς που έκανε. Ακόμα και ο Βιλντόζα με την προβληματική σεζόν έχει να θυμηθεί το ματς με τη Βαλένθια.

Πάνω στον Σλούκα έχει γίνει τεράστια επένδυση (όχι από θέμα χρημάτων), διότι θεωρητικά είναι ο παίκτης που θα έπαιρνε τη μπάλα στα κρίσιμα και θα την «τελείωνε». Ακόμα και πριν τον τραυματισμό του όμως αδυνατούσε να πάρει την ομάδα από τα μαλλιά και να αρχίσει να την καθοδηγεί.

Η απώλεια του Κυπέλλου, αλλά και πιο πριν η ήττα από τον Άρη στο πρωτάθλημα κατέδειξαν πως πίσω από την πρώτη πεντάδα (Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ) υπάρχει τεράστιο κενό από ποιοτικούς μεν παίκτες, που όμως δεν προσφέρουν.

ΥΓ Κάθε τίτλος μετράει. Μπαίνει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου και ο Εργκίν Αταμάν που δήλωνε πως δεν υπάρχει κανένα Κύπελλο αναρωτιόμαστε γιατί δεν έπαιξε με τον Μωραΐτη και τον Σαμοντούροβ. Εκτός αν το… καλό το φυλάει για την EuroLeague, οπότε πάσο. Επικίνδυνα πράγματα…