AEK: Πρόστιμο από τον Αθλητικό Δικαστή - Παραμένει η τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών

Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΑΕΚ από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα όσο συνέβησαν στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ισχύει κανονικά η τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών από την ΔΕΑΒ.

AEK: Πρόστιμο από τον Αθλητικό Δικαστή - Παραμένει η τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών

Με χρηαμτικό πρόστιμο τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από τον Αθλητικό Δικαστή για τα υβριστικά συνθήματα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τη 18η αγωνιστική της Basket League.

Παράλληλα εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση της ΔΕΑΒ που υπαγόρευε ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από την αθλητικό δικαστή επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 9.200 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα χυδαία υβριστικά συνθήματα κατά την Βάσως Τσαρούχα που ήταν διαιτητής της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η απόφαση:

«1. Eπιβάλλεται στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014):

α) για κάθε μία από τις 3 προειδοποιήσεις εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ ήτοι συνολικά ποινή 2 επιπλήξεων και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ευρώ,

β) έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο για παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) που διεξήχθη την 12-2-24 και

2. Απαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ – ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) για έτερο παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα, για τον ως άνω αγώνα.»