Νικολόπουλος: «Ασφαλής και πλήρης τοποθεσία το Ηράκλειο»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, μίλησε στο EOK WebRadio.

Νικολόπουλος: «Ασφαλής και πλήρης τοποθεσία το Ηράκλειο»

Μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος είπε:

Για τη συμπεριφορά του κόσμου στις τελευταίες διοργανώσεις: «Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του κόσμου και αυτό το κερδίζουν από μόνες τους οι ομάδες. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Αν οι ομάδες δεν παρέμβουν και δεν ασχοληθούν και με τον κόσμο τους δε θα αλλάξει κάτι. Στο μπάσκετ έχει γίνει αυτή η προσπάθεια, δεν κατεβάζουν τους… στρατούς, οπότε εκ προοιμίου έχεις ένα πολύ καλύτερο φίλαθλο κοινό. Δε θα είναι “εκκλησία” το γήπεδο, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχουν ακρότητες. Είναι και τα μέτρα αποτρεπτικά. Πραγματικά έχει βρεθεί το “κουμπί” με την αστυνομία του Ηρακλείου, η οποία παράγει πάρα πολύ μεγάλο έργο».

Για το ότι οι τελευταίες διοργανώσεις γίνονται στο Ηράκλειο: «Όλο το πακέτο είναι πλήρες. Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με μεγάλη πληρότητα από άποψη παρεμφερών βοηθητικών γηπέδων, αίθουσες γραφείων, αποδυτήρια, αίθουσες με γυμναστήρια και βάρη. Η συγκοινωνία είναι αρκετά εξυπηρετική για προσέλευση και αποχώρηση. Η επιθυμία των αρχών, τόσο του περιφερειάρχη, όσο και του δημάρχου, είναι διαχρονική. Μετά μένει ο έλεγχος. Όσες φορές έχουν διοργανωθεί τέτοιες εκδηλώσεις, ο έλεγχος είναι πραγματικά αυστηρός. Έχει προηγηθεί ο έλεγχος μέσα απ’ τα αρχεία της αστυνομίας προκειμένου να ελέγχουν τα ονόματα που ζητούν ή προμηθεύονται εισιτήρια και αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές παίρνουν μηνύματα από μέρες πριν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Είναι μια ασφαλής, ωραία και πλήρης τοποθεσία».

Για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών την ίδια μέρα με των ανδρών: «Είναι πραγματικά μεγάλη καινοτομία, δε θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό το πράγμα. Εμείς θελήσαμε να δώσουμε αυτήν τη δυνατότητα στις αθλήτριες, τους προπονητές και τις ομάδες στα πλαίσια και της ανάδειξης του μπάσκετ γυναικών, ενόψει και του Ευρωμπάσκετ 2025».

Για τα παιχνίδια της Εθνικής για τα «παράθυρα»: «Πιστεύω κι εγώ ότι την Παρασκευή (23/02) θα υπάρχει πληθώρα κόσμου. Είναι μια καινούργια προσπάθεια, με ένα καινούργιο προπονητικό team. Θεωρούμε πως όλα θα πάνε καλά, πάντα είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι αυτό το “παράθυρο” θα περάσει ανώδυνα για την εθνική ομάδα, είμαι αρκετά αισιόδοξος. Είναι σημαντικό το ότι οι ομάδες δεν έχουν υποχρεώσεις, γιατί μπορούν να θέσουν στη διάθεση της Εθνικής οποιονδήποτε παίκτη. Ελπίζω να συνεχιστεί το να βρίσκονται κοινά σημεία επαφής και επικοινωνίας, προκειμένου να μην… ξεθεωθούν και οι αθλητές».