Διπλή κορυφή και ρεκόρ κοψιμάτων για τον Ρομέλο Ουάιτ

Μια σειρά από σημαντικές επιδόσεις σημείωσε ο Ρομέλο Ουάιτ στη νίκη της Καρδίτσας επί του Κολοσσού.

Διπλή κορυφή και ρεκόρ κοψιμάτων για τον Ρομέλο Ουάιτ

Ήταν ένας από την τετράδα που έκανε τα πάντα για την Καρδίτσα στο χθεσινό (10/2) παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ο Ρομέλο Ουάιτ μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση του έφτασε σε διπλή κορυφή και σε μία κορυφαία επίδοση με τη θεσσαλική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Με τα 10 ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 133 και έγινε ο 1ος της Καρδίτσας στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Γιάννη Αγραβάνη που είχε 124 στην περσινή σεζόν.

Με τα έξι εύστοχα δίποντα του (6/7) ανέβηκε επίσης στην 1η θέση τη σχετικής λίστας της θεσσαλικής ομάδας. Έφτασε τα 91 και προσπέρασε τον Σαΐντ Πρίτζετ που είχε 86 στην περσινή σεζόν.

Ο Ρομέλο Ουάιτ σταμάτησε τέσσερα σουτ αντιπάλων του, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων των 40 αγώνων της Καρδίτσας στη Basket League. Συμπτωματικά η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση σημειώθηκε στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν με τον Κολοσσό, όταν ο Τζάβιν Ντελόριερ έκανε τρία κοψίματα. Πριν το χθεσινό παιχνίδι, κορυφαία επίδοση στη σεζόν ήταν εκείνη των δύο κοψιμάτων που έκαναν από μία φορά οι Νεοκλής Αβδάλας, Μίτσελ Σμιθ και Τρε ΜακΚόλουμ.

Τα τέσσερα μπλοκ του Ουάιτ αποτελούν παράλληλα ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης, φετινή επίδοσης. Το ρεκόρ κρατάει με πέντε ο Τσαντ Μπράουν από το παιχνίδι του Απόλλωνα με το Μαρούσι για την 8η αγωνιστική.

Ακόμη:

Ο Αμερικανός σέντερ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 12 πόντους και 10 ριμπάουντ σημειώνοντας το τρίτο του double-double, κάτι που έκανε λίγο μετά στο ντέρμπι της Πάτρας και ο Άντονι Κάουαν. Πλέον η λίστα των παικτών που μετρούν 3+ double-double έχει 10 μέλη.

Παράλληλα σημείωσε τη 14η συνολικά και 2η προσωπική του διψήφια επίδοση ριμπάουντ που συνδυάστηκε με μηδενική επίδοση λαθών. Το ρεκόρ έχει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τα 21 ριμπάουντ στο ματς του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα.

«Ψεγάδι» στο χθεσινό παιχνίδι του Ουάιτ ήταν οι βολές αφού μέτρησε 0/4 και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της φετινής Basket League. Είναι μία επίδοση που σημείωσαν από μία φορά οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Νέιτ Ρένφρο, Αϊζάια Μπρίσκοου, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.