Κολοσσός: Έγραψε Ιστορία με τους 103 πόντους που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ

Ιστορία έγραψε ο Κολοσσός χάρη στους 103 πόντους που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ.

Κολοσσός: Έγραψε Ιστορία με τους 103 πόντους που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κολοσσός έφτασε στην τέταρτη διαδοχική, εντός έδρας νίκη του και μπήκε στο «κάδρο» της εξάδας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επίδοση πόντων της ιστορίας του σε 40 αγωνιστικά λεπτά, αφού σταμάτησε στους 103.

Η ομάδα της Ρόδου μέσα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ:

Έφτασε τις τρεις τριψήφιες επιδόσεις πόντων στη σεζόν, όσες είχε συνολικά στα προηγούμενα 17 χρόνια της ιστορίας της στη Basket League. Παράλληλα οι 103 πόντοι που είχε, αποτελούν την 4η μεγαλύτερη, επιθετική επίδοση της ιστορία της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα αλλά τη μεγαλύτερη που σημείωσε σε ματς 40 λεπτών.

Στις τρεις μεγαλύτερες επιθετικές επιδόσεις του, ο Κολοσσός χρειάστηκε είτε 45 είτε 50 λεπτά αφού.

Σημείωσε 114 πόντους φέτος απέναντι στον Προμηθέα σε ματς με παράταση. Είχε όμως 100 στην κανονική διάρκεια του αγώνα που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου.

Σημείωσε 106 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2018-19 με τον Πανιώνιο, αλλά σε ματς με παράταση το οποίο, παρεμπιπτόντως έχασε (106-109). Στην κανονική διάρκεια του είχε σημειώσει 91 πόντους.

Σημείωσε 104 πόντους στο ματς με τη διπλή παράταση κόντρα στο Περιστέρι, έχοντας 80 στα 40’.

Ο Κολοσσός σημείωσε τη 16η νίκη της με 23+ πόντους αλλά κυρίως την ευρύτερη επί ενός εκ των πέντε ομάδων με τα περισσότερα παιχνίδια στη Basket League (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΑΕΚ). Η προηγούμενη ευρύτερη ήταν εκείνη της σεζόν 2019-20 επί του ΠΑΟΚ (87-66).

Παράλληλα σημείωσε δύο κορυφαίες επιδόσεις του για το φετινό Πρωτάθλημα αφού ρεκόρ αποτελούν:

Το 67,5% με το οποίο εκτέλεσε στα δίποντα αφού το προηγούμενο ήταν το 62,85% που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Η διαφορά των 31 πόντων που απέκτησε λίγο πριν το τέλος, με την οποία ισοφάρισε εκείνη με την οποία προηγήθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα και κόντρα στον Απόλλωνα.