Παπαζαφειρόπουλος: «Τα κορίτσια πίστεψαν στη νίκη, μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση»

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου νίκησε με 61-53 εκτός έδρας την ΑΕΚ Περιστερίου, σε αγώνα για τη 13η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α2 Γυναικών και ο προπονητής των νικητών, Σωκράτης Παπαζαφειρόπουλος, μίλησε για την επικράτηση αυτή.

Παπαζαφειρόπουλος: «Τα κορίτσια πίστεψαν στη νίκη, μας αδικεί η βαθμολογική μας θέση»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την νίκη επί της ΑΕΚ Περιστερίου: «Η προσέγγισή μας σε κάθε παιχνίδι είναι ότι το διεκδικούμε και πάμε να το κερδίσουμε, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Σίγουρα το βαθμολογικό κομμάτι δε συμβαδίζει πολύ με το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά θεωρώ ότι το ρόστερ του Κρόνου δε θα έπρεπε να είναι σε αυτήν τη βαθμολογική θέση. Άλλωστε ο Κρόνος είναι και ένα σωματείο που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούσε. Πέρα απ’ το τακτικό κομμάτι, ασχοληθήκαμε κυρίως με το να πιστέψουν τα κορίτσια ότι μπορούν να κερδίσουν το παιχνίδι, κάτι το οποίο έκαναν. Αν και στην αρχή δεν ήταν συγκεντρωμένες, στη συνέχεια ακολούθησαν το πλάνο, το πίστεψαν και κατάφεραν να κερδίσουν».

Για την επί του Πορφύρα την προηγούμενη αγωνιστική: «Το ότι καταφέραμε και κερδίσαμε τον Πορφύρα μάς έδωσε μια προσωρινή ηρεμία, γιατί το θέλαμε βαθμολογικά. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το φαβορί ήταν εκείνη, άρα αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς προπονητικά ήταν να ετοιμάσουμε τα κορίτσια για να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί. Το καταφέραμε, αλλά δε θα πρέπει να μείνουμε σ’ αυτήν τη νίκη. Τα παιχνίδια που έρχονται βαθμολογικά είναι ακόμα δυσκολότερα, οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, να μην επαναπαυτούμε».

Για τα επόμενα δύο παιχνίδια με Άμιλλα εκτός έδρας (04/02) και Δαναούς Άργους εντός (11/02): «Βαθμολογικά θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά τις θέσεις των play-out. Ανεξαρτήτως των δύο συγκεκριμένων αγώνων, έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Είτε κερδίσεις, είτε χάσεις αυτά τα ματς, δε μπορείς να προεξοφλήσεις κάτι. Λίγο-πολύ όλοι τους κερδίζουν όλους στο φετινό πρωτάθλημα, είναι πολύ ανταγωνιστικό, οπότε θα πάει μέχρι το τέλος. Θέλω να πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω απ’ το να αποφύγουμε τις θέσεις των play-out, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα δουλειάς και προπόνησης».

Για τον τομέα στον οποίο επικεντρώθηκε πηγαίνοντας στην ομάδα: «Αναλαμβάνοντας την ομάδα, επικεντρωθήκαμε στο κομμάτι της επικοινωνίας, της διάθεσης, της προπόνησης, ν’ αρχίσουν πάλι περνούν καλά τα κορίτσια ερχόμενα στο γήπεδο και αυτό ύστερα να βγαίνει σε συγκέντρωση στο παρκέ. Τα αποτελέσματα που δεν πήρε η ομάδα στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ήττες με μεγάλη διαφορά, χανόντουσαν στις λεπτομέρειες, πράγμα που είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Οπότε εμείς στοχεύσαμε στο κομμάτι της συγκέντρωσης. Θέλουμε αυτό που ζητάμε να προσπαθήσουμε στον μεγαλύτερο βαθμό να το κάνουμε στο γήπεδο. Το ταλέντο υπάρχει, ο Κρόνος έχει ακαδημίες που μπορούν να πλαισιώσουν τον σύλλογο, τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων πρωταγωνιστούν, έχει τη Ρία Πατεράκη και τη Δανάη Καμμένου που είναι πολύπειρες, κάποια άλλα κορίτσια με εμπειρία σ’ αυτό το επίπεδο, άρα έπρεπε απλά να τις συσπειρώσουμε».

Πηγή: basket.gr