Παπανικολόπουλος: «Η ισορροπία και το καλό κλίμα της ομάδας την έχουν κρατήσει εντός στόχων»

Η Καρδίτσα επικράτησε του Αμαρουσίου με 87-84 για τη 15η αγωνιστική της Basket League και ο προπονητής των θεσσαλών, Νίκος Παπανικολόπουλος, μίλησε για την εξαιρετική φόρμα της ομάδας του.

Παπανικολόπουλος: «Η ισορροπία και το καλό κλίμα της ομάδας την έχουν κρατήσει εντός στόχων»

Αναλυτικά είπε:

Για το νικητήριο τρίποντο του Τέβιν Μακ στο παιχνίδι με το Μαρούσι: «Σίγουρα είναι μια ομάδα που πιστεύει στον εαυτό της και δουλεύει καλά. Πολλά πράγματα συνηγορούν στο να έρθει η τελευταία κατοχή και να είναι εύστοχη. Η επιλογή του Μακ είναι “το κερασάκι στην τούρτα”, αλλά και η επιλογή του ΜακΚάλουμ να δώσει την μπάλα εκεί που πρέπει είναι εξίσου μια καλή επιλογή. Κάποια πράγματα προπονούνται και κάποια απλά συμβαίνουν».

Για το 4/4 στον 2ο γύρο: «Η ομάδα έχει περάσει διάφορα σκαμπανεβάσματα, με μεγαλύτερο το σοκ με τις πλημμύρες και την καταστροφή του γηπέδου. Όσο ψύχραιμοι ήμασταν στο 0-7 που παίζαμε εκτός έδρας με μια καινούρια ομάδα, τόσο ψύχραιμοι αλλά και πιο αισιόδοξοι είμαστε με τις συνεχόμενες νίκες. Νομίζω αυτή η ισορροπία και το καλό κλίμα έχουν διατηρήσει την ομάδα σε αυτό το επίπεδο, να είναι εντός στόχων».

Για τον Ρέι ΜακΚάλουμ: «Κατά πρώτον, είναι ένα παιδί που είναι από το “πάνω ράφι” για εμάς. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να “αγγίξεις” εύκολα, συνέβη να είναι ελεύθερος στην αγορά την στιγμή που ψάχναμε εμείς παίκτη. Η μόνη ερώτηση που έχεις να κάνεις σε παίκτη τέτοιου επιπέδου είναι ποιο είναι το κίνητρο του. Αν σου απαντήσει ότι είναι να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, να είναι ανταγωνιστικός και να πάει σε καλύτερη ομάδα, ο παίκτης κατηγορηματικά σού κάνει. Σε αυτήν τη σύντομη συζήτηση μού είπε αυτά που ήθελε και πιστεύει, οπότε ήρθε στην ομάδα μια προσωπικότητα όπου αυτό που βγάζει στο γήπεδο είναι και αυτό εκτός γηπέδου και στις προπονήσεις».

Για τον τραυματισμό του Μίτσελ Σμιθ: «Πολλά πράγματα συνηγορούν και πολλά παιδιά “στριμώχτηκαν” με τα συνεχόμενα εκτός έδρας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που καλώς ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει και δεν πρέπει να ασχολείται ο κόσμος με την προπονητική, αλλά με το θέαμα. Είναι κάτι το οποίο το ξέραμε, ξέραμε τις δυσκολίες, βλέπαμε τα καλά στοιχεία της ομάδας και περιμέναμε τις διορθώσεις. Ο τραυματισμός του Μίτσελ Σμιθ ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός γιατί το παιδί αξίζει και σαν παίκτης μάς είχε βοηθήσει πάρα πολύ και είχε πάρα πολλά ακόμα να μας δώσει».

Για τη Basket League: «Μπορεί να έχουμε… γκρινιάξει πολλές φορές κατά καιρούς για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά φέτος νομίζω το καλύτερο των τελευταίων ετών και από πλευράς ανταγωνιστικότητας, αλλά και από πλευράς θεάματος».