Oλυμπιακός: Ψάχνει σέντερ, πιέζει και ο χρόνος

Μετά και τον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός κινείται στην αγορά για την απόκτηση ενός σέντερ. 

Oλυμπιακός: Ψάχνει σέντερ, πιέζει και ο χρόνος

Ο Ολυμπιακός πλέον είναι αναγκασμένος να ψάξει για παίκτη και έχει ήδη βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός ψηλού. Διότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, στο οποίο οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας. Έχοντας ήδη νοκ άουτ για έναν μήνα τον Μουσταφά Φαλ και για δύο μήνες τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Πάλι καλά που οι Πειραιώτες (έστω και καθυστερημένα) απέκτησαν τον Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς θα είχαν τεράστιο πρόβλημα.

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, το εξής. Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αποκτήσουν παίκτη από την αγορά της Ευρωλίγκας. Και αυτό γιατί η δυνατότητα απόκτησης αθλητή που έχει αγωνιστεί φέτος στη διοργάνωση (όπως ο Μήτρου-Λονγκ από τη Ζαλγκίρις) πλέον δεν υπάρχει. Σταμάτησε από τη στιγμή που ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της κανονικής διάρκειας. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να στραφεί σε ελεύθερους παίκτες, σε περιπτώσεις αθλητών από το ΝΒΑ, αλλά σε σέντερ που αγωνίζονται στο Γιούροκαπ, στο Τσάμπιονς Λιγκ ή ακόμη και από τις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας. Βέβαια, θεωρείται δεδομένο πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα σε παίκτες που έχουν γνώση και παρουσία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, σε σέντερ που αν είναι εφικτό να έχουν παρελθόν και εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Όλα καλά με αυτό, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη. Ο χρόνος πιέζει. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα έχουν προθεσμία να κάνουν μεταγραφική ενίσχυση έως και την 7η Φεβρουαρίου. Απίθανο βέβαια να φτάσει Φλεβάρη για να πάρει παίκτη, καθώς όποιος και αν έρθει θα χρειαστεί παιχνίδια και χρόνο προσαρμογής, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο Κύπελλο Ελλάδας (15-18/2).

Kυκλοφόρησε μία φημολογία πως στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε το όνομα του Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος ήταν μέλος της περσινής ομάδας. Είναι απίθανο όμως ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην απόκτησή του. Ο παίκτης έχει να παίξει μπάσκετ έξι μήνες, ενώ δεν έχει βρει ακόμη σύλλογο, καθώς οι ιατρικές του εξετάσεις δείχνουν πως έχει πρόβλημα στο γόνατο. Η ουσία πάντως είναι πως οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη από ένα μεγάλο κορμί, από έναν βοηθητικό σέντερ τύπου Οκτάβιους Έλις, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει λύσεις μέσα στη ρακέτα, τουλάχιστον για το διάστημα που θα απουσιάσουν οι Φαλ - Μιλουτίνοφ.