Basket League: Με σημαντικές αναμέτρησεις συνεχίζεται η 15η αγωνιστική

Τρεις αγώνες διεξάγονται την Κυριακή (21/1) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Basket League.

Basket League: Με σημαντικές αναμέτρησεις συνεχίζεται η 15η αγωνιστική

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση της 15ης αγωνιστικής της Basket League. Σήμερα (21/1) θα διεξαχθούν τρεις σημαντικές αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ - Λαύριο (17:15)

Ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε τρεις διαδοχικές ήττες πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Έχασε κατά σειρά από τον Προμηθέα εκτός, το Μαρούσι εντός και το Περιστέρι εκτός έδρας. Έχοντας μπροστά του ακόμη τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, ο «δικέφαλος του βορρά» έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό ηττών που είχε στην περσινή κανονική περίοδο αφού βρίσκεται στο 4-3 ενώ στην περασμένη σεζόν είχε ρεκόρ 9-2.

Το Λαύριο θα πάει σε αυτό το παιχνίδι ερχόμενο από τις ήττες στα ματς με την ΑΕΚ εντός, τον Κολοσσό εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας. Μακριά από την έδρα του και μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της ΑΕΚ, μετράει έξι διαδοχικές ήττες. Στα πέντε από αυτά τα έξι παιχνίδια δεν ξεπέρασε τους 75 πόντους στην επίθεση και είχε μέσο όρο 72,66. Το έκανε μόνο στο Μαρούσι (88).

Κολοσσός - Απόλλων Πάτρας (18:00)

Η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από την ήττα στο ματς του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, ωστόσο νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα της τον Προμηθέα και το Λαύριο. Έτσι έφτασε σε θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων ως γηπεδούχος (4-3), κάτι που έγινε στο τέλος της κανονικής περιόδου, στις τρεις προηγούμενες σεζόν και συνολικά στις 12 από τις 17 που ο Κολοσσός ήταν παρών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Πάτρας έπειτα από ένα σερί τριών ηττών, νίκησε την ΑΕΚ αλλά παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι μία από τις δύο ομάδες που παραμένουν χωρίς εκτός έδρας νίκη -η άλλη είναι η Καρδίτσα- αφού ηττήθηκε και στα επτά παιχνίδια που έδωσε μακριά από το γήπεδο της. Ο Απόλλων έχει συμπληρώσει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς διπλό, αφού το τελευταίο του ήταν εκείνο της 30ής Ιανουαρίου 2022 επί του Ιωνικού (82-96). Έκτοτε ηττήθηκε σε 23 συνεχόμενα, εκτός έδρας παιχνίδια του.

Καρδίτσα - Μαρούσι (20:15)

Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από το μοναδικό σερί νικών της διαδρομής της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού νίκησε κατά σειρά τον Απόλλωνα, τον Προμηθέα και τον Άρη στην έδρα του. Εκεί θα δώσει το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι της, έχοντας πια συνολικά θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων στην κατηγορία. Έφτασε στο 4-1 στη φετινή σεζόν, μετά το περσινό 5-6.

Η αθηναϊκή ομάδα (8η, 5-9) είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο αποτελεσμάτων στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές αφού η μία ήττα ακολουθήθηκε από μία νίκη. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα, ωστόσο έχει ισορροπημένο απολογισμό μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά (3-3). Το Μαρούσι είχε θετικό, εκτός έδρας, συντελεστή αποτελεσμάτων στις τέσσερις από τις 14 προηγούμενες σεζόν του στη Basket League, για την κανονική περίοδο. Κορυφαία όλων ήταν το 2009-10 όταν είχε ρεκόρ 9-4.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/1

ΑΕΚ - Άρης 91-93

Προμηθέας - Περιστέρι 75-81 (παράταση)

Κυριακή 21/1

ΠΑΟΚ - Λαύριο (17:15)

Κολοσσός - Απόλλων Πάτρας (18:00)

Καρδίτσα - Μαρούσι (20:15)

Δευτέρα 22/1

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (20:15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ