Ολυμπιακός: Στα δύσκολα να δείξει ποιος είναι

Έρχονται δυο αγώνες-φωτιά για τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να θυμηθούν ποιοι είναι 

Ολυμπιακός: Στα δύσκολα να δείξει ποιος είναι

Δείχνοντας πως δεν είναι καλά, ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα χθες τον Κολοσσό. Μη σας ξεγελάνε οι 19 πόντοι διαφορά, ήταν αποτέλεσμα των λίγων καλών λεπτών που έπαιξε η ομάδα στο τέλος. Ερχόμενος από δυο σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός δεν είχε και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ μέσα σ’ όλα κλήθηκε να διαχειριστεί και τις απουσίες των Φαλ, Πετρούσεφ. Ο Μιλουτίνοφ αναγκάστηκε να βγάλει σχεδόν όλο το ματς, καθώς όπως πήγε το παιχνίδι, δεν υπήρξε η πολυτέλεια να αγωνιστεί περισσότερο ο Τανούλης. Θα μας πείτε ότι ίσως κάποια στιγμή πρέπει να ριχτεί και στα βαθιά ο νεαρός, το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί, κι αν τον πιστεύει ο Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός αφήνει γρήγορα πίσω το παιχνίδι με τον Κολοσσό και στρέφει όλη την προσοχή στο μεγάλο ματς με τη Μακάμπι. Όπου την Πέμπτη η νίκη στο ΣΕΦ είναι μονόδρομος, για να μη χαθεί κι άλλο έδαφος στην Ευρωλίγκα. Φυσικά με εμφάνιση ανάλογη της χθεσινής, δεν θα έχει καμία τύχη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Σε μια περίοδο που η ομάδα προβληματίζει, έρχονται δυο «καυτοί» αγώνες για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά τη Μακάμπι, υπάρχει το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την άλλη Δευτέρα.

Και καταλαβαίνουμε, τι γκρίνια θα υπάρξει, εάν έρθουν δυο ήττες και με εμφανίσεις μέτριες. Ο Μπαρτζώκας καλείται να συσπειρώσει την ομάδα (κι έχοντας πάλι να αντιμετωπίσει προβλήματα με τραυματισμούς, ως κι ο βοηθός του, Μποζίκας έκανε επέμβαση στον μηνίσκο και έλειψε σήμερα) και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στον δρόμο των επιτυχιών.

Είναι δύσκολο το έργο που έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι», αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Και έχουν αποδείξει, ότι μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο.

Πάθος και ψυχή χρειάζεται τώρα…