Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες πρέπει να συνηθίσουν σε αυτή την πίεση»

Για την πίεση των παικτών του Ολυμπιακού, το βαρύ πρόγραμμα αλλά και το ανεβασμένο επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Μπαρτζώκας: «Οι παίκτες πρέπει να συνηθίσουν σε αυτή την πίεση»

Με το μυαλό στο ματς της Πέμπτης με τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει, νίκησε τον Κολοσσό με 71-52 για την Basket League.

Μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχαρητήρια στον Κολοσσό και αναφέρθηκε στην πίεση που έχουν οι παίκτες του σε Basket League και EuroLeague.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος έχει ανέβει. Από την πρώτη θέση ως την τελευταία ανταγωνίζονται ενισχύονται με παίκτες. Ο Κολοσσός έχει δύο εξαιρετικούς περιφερειακούς όπως τον Περάντες και τον Γκάουντλοκ και παίκτες που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Μας έβαλε δύσκολα. Έπαιξε σκληρά δε μας άφησε να κάνουμε εύκολα το παιχνίδι μας. Η κυριαρχία μας στα ριμπάουντ μας έδωσε το παιχνίδι. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο μέρος και η ευστοχία μας μας βοήθησε επίσης. Χάσαμε γενικά πολλά εύκολα σουτ. Ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα και πάλεψε. Παίξαμε με αρκετούς παίκτες για παραπάνω χρόνια αλλά οι τραυματισμοί των Πετρούσεφ και Φαλ δε μας επέτρεψαν μεγαλύτερο rotation. Eχουμε πολύ βαρύ πρόγραμμα και το κίνητρο και η ενέργεια στην Ελλάδα είναι σε χαμηλότερο επίπεδο. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό».

Για τα πολλά εύκολα χαμένα σουτ: «Η αίσθησή μου είναι ότι έχουν μπει σε ομάδα με μεγάλη πίεση. Ακόμα και ο ανταγωνισμός έχει μεγάλη πίεση. Όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους. Ακόμα και οι παίκτες που τώρα είναι η βάση μας θέλανε χρόνο. Και ο Ουόκαπ και ο Πίτερς και ο Κάνααν. Εδώ θεωρούν όλοι ότι κάθε χρόνο πρέπει να είμαστε στο Final-4. Άλλοι δεν πάνε για χρόνια, άλλοι πάνε και το γιορτάζουν. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο ματς και στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Οι παίκτες πρέπει να συνηθίσουν σε αυτή την πίεση».

Για τους τραυματίες είπε: «Πιο πιθανό είναι να παίξει ο Πετρούσεφ. Για τον Φαλ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Έπαιξε τραυματίας και στα δύο ματς στην Ισπανία. Αύριο θα ξέρουμε περισσότερα».