Basket League: Στο Λαύριο ο Παναθηναϊκός, στην Καρδίτσα ο Άρης

Δύο αγώνες διεξάγονται την Κυριακή (13/1) για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Basket League: Στο Λαύριο ο Παναθηναϊκός, στην Καρδίτσα ο Άρης

Στις 17:15 το Λαύριο φιλοξενεί στην έδρα του τον Παναθηναϊκό. Οι «μεταλλωρύχοι» μετά το αρχικό 3-1, μέτρησαν οχτώ ήττες στα εννιά παιχνίδια που ακολούθησαν. Έχουν ωστόσο ισορροπημένο ρεκόρ στο γήπεδο τους (3-3) εκεί όπου νίκησαν τον Κολοσσό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, ενώ ηττήθηκαν από το Μαρούσι, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Το Λαύριο είχε θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων στα εντός έδρας παιχνίδια του για την κανονική περίοδο, στις πέντε από τις οχτώ προηγούμενες σεζόν του στη Basket League, αν και περιορίστηκε σε αρνητικό στις δύο τελευταίες.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε στην προηγούμενη αγωνιστική του Περιστερίου. Έτσι είναι για 5η φορά στην ιστορία του στη Basket League, αήττητος σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, κάνοντας δηλαδή το 13/13. Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν το 2018-19 όταν έφτασε μέχρι το 20-0.

Στις 20:15 ο Άρης δοκιμάζεται στην έδρα της Καρδίτσας. Η θεσσαλική ομάδα προέρχεται από το πρώτο σερί νικών της ιστορίας της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα και του Προμηθέα. Με αυτές τις νίκες, η Καρδίτσα έφτασε στο 3-1 στην έδρα της στη σεζόν και έβαλε θετικό πρόσημο στον συνολικό απολογισμό της στη Basket League, αφού ως γηπεδούχος μετράει συνολικά οχτώ νίκες και επτά ήττες.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στις νίκες με την επικράτηση της επί του Απόλλωνα ενώ μακριά από την έδρα της έχει ισορροπημένο ρεκόρ (3-3). Στα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε ως φιλοξενούμενος, ο Άρης ηττήθηκε από το Λαύριο και τον Ολυμπιακό έχοντας τα δύο μεγαλύτερα αμυντικά παθητικά της στη φετινή Basket League αφού δέχτηκε 91 και 85 πόντους αντίστοιχα.

Το προφίλ της 14ης αγωνιστικής:

Σάββατο (13/1)

Περιστέρι – ΠΑΟΚ 71-35

Μαρούσι – Προμηθέας 70-95

Απόλλων Πατρών – ΑΕΚ 83-75

Κυριακή (14/1)

17.15: Λαύριο - Παναθηναϊκός

20.15: Καρδίτσα - Άρης

Δευτέρα (15/1)

20.15: Ολυμπιακός - Κολοσσός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ