Παπαθεοδώρου: «Θέλουμε να παίζουμε σε υψηλό τέμπο, με ποιότητα στην επίθεση»

Το σχόλιο του Ηλία Παπαθεοδώρου για τη νίκη του Προμηθέα επί του Αμαρουσίου.

Παπαθεοδώρου: «Θέλουμε να παίζουμε σε υψηλό τέμπο, με ποιότητα στην επίθεση»

Ο Προμηθέας επικράτησε εύκολα του Αμαρουσίου με 70-95, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να στέκεται στην καλή απόδοση της ομάδας του παρά την αγωνιστική άνοδο που έχει το Μαρούσι στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο τεχνικός των Πατρινών αναφέρθηκε παράλληλα και στη σημασία της πρόκρισης στους «16» του BCL.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσο εύκολος ο αγώνας γιατί ξέρουμε την ποιότητα του Αμαρουσίου. Προέρχονται μετά από μία πολύ μεγάλη νίκη στο παλατάκι επί του ΠΑΟΚ. Παίζουνε πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Έχουν ιδέες σε άμυνα και σε επίθεση . Έχουν προσωπικότητες. Έχουν καλούς παίκτες και υλικό και για αυτό προετοιμαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Νομίζω ελέγξαμε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Είχαμε καλύτερες αποφάσεις στην επίθεση και κυρίως στην άμυνα πετύχαμε τους βασικούς μας στόχους να περιορίσουμε κάποιους παίκτες κλειδιά».

Για τις απουσίες των Πατρινών: «Οι απουσίες είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλη τη χρονιά. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές το τελευταίο μήνα. Αλλά έχουμε παιδιά που μπορούν αν αναπληρώσουν το κενό και είμαστε χαρούμενοι γιατί νέοι παίκτες όπως ο Καραγιαννίδης που παίζει πρώτη φορά στην basket league ή ο Νάσος ο Μπαζίνας σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού δίνουν το παρόν και μας βοηθάνε πολύ».

Για το επιθετικό μπάσκετ που παίζει η ομάδα του: «Δεν μπορούμε να σκοράρουμε 100 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχουμε τόσο μεγάλη ποιότητα και δυναμική . Παίζουν και οι αντίπαλοι. Προετοιμάζονται και προσαρμόζονται σε εμάς. Θέλουμε όμως να παίζουμε σε υψηλό τέμπο και να έχουμε ποιότητα στην επίθεση μας και καλές αποφάσεις».

Για την πρόκριση στο BCL: «H πρόκριση στο BCL ήταν το πιο σημαντικό επίτευγμα για εμάς. Πετύχαμε έναν στόχο που ήταν σημαντικός και δύσκολος. Βρισκόμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL. Είναι τιμή μας και προνόμιο για την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή τη πρόκληση όταν έρθει η ώρα. Έχουμε τώρα ρεπό και μία εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να ξεκουραστούμε γιατί περάσαμε δύσκολο πρόγραμμα και η συνέχεια παραμένει δύσκολη και ταυτόχρονα μία μεγάλη πρόκληση για εμάς».