Elite League: Ο Πανιώνιος και οι υπόλοιποι...

Ο Πανιώνιος δείχνει ακλόνητο φαβορί για το ένα εισιτήριο της ανόδου στην Basket League

Elite League: Ο Πανιώνιος και οι υπόλοιποι...

Ο α’ γύρος στην Elite League ολοκληρώθηκε και βοηθούμενοι από τη διακοπή, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων. Πρωταθλητής χειμώνα λοιπόν, αναδείχτηκε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» ήταν από την αρχή το νο1 φαβορί για την άνοδο και το αποδεικνύουν. Χρειάστηκε όμως να αλλάξουν προπονητή, με τον Άρη Λυκογιάννη να παίρνει τη θέση του Περικλή Ταυρόπουλου. Ο Πανιώνιος έχει το ποιοτικότερο ρόστερ, συν τη δυναμική του κόσμου του. Κατά την άποψή μας, δεν χάνει το ένα «εισιτήριο» της ανόδου.

Δεύτερη τον α’ γύρο τερμάτισε η Ελευθερούπολη. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν μπήκε ιδιαίτερα καλά στο πρωτάθλημα, αλλά το τελευταίο διάστημα …πετάει φωτιές και δείχνει πως θα διεκδικήσει την άνοδο στην Basket League. Στην 3η θέση έχουμε την έτερη ομάδα της Νέας Σμύρνης, τον Μίλωνα. Απ’ τα φαβορί εξ αρχής κι αυτός, διαθέτει ρόστερ που μπορεί να τον φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ.

Από κει και πέρα, έχουμε ένα γκρουπ ομάδων που θα παλέψουν για την είσοδό τους στα πλέι οφ. Η Μεγαρίδα, παρά το μικρό της ρόστερ, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ο Κόροιβος ποντάρει στην καθοδήγηση του Δημήτρη Λιόγα, ενώ ισχυρός παρουσιάζεται και ο Ερμής Σχηματαρίου. Η Μύκονος μπήκε φουριόζα στη σεζόν, αλλά έκανε «κοιλιά» στη συνέχεια, φέρνοντας κι εδώ αλλαγή στον πάγκο (Σκαραφίγκας αντί Τζήμα). Ο Ηρακλής, μαζί με τον Πανιώνιο, έχει τη πιο βαριά φανέλα, το Ιβανώφειο είναι η πιο σκληρή έδρα, αλλά θα πρέπει να κερδίζει και εκτός. Ο Παπάγου είναι μια απ’ τις ευχάριστες εκπλήξεις, με ένα από τα νεανικότερα ρόστερ της κατηγορίας. Το ίδιο θα λέγαμε και για τη Δόξα Λευκάδας, τα …χάλασε όμως λίγο το τελευταίο διάστημα.

Περνώντας στη ζώνη των πλέι άουτ, ο Αμύντας που βασίζεται στη δύναμη της έδρας του, θα συνεχίσει με νέο προπονητή, καθώς αποτελεί παρελθόν ο Μιχάλης Κουρής. Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι με σκαμπανεβάσματα ως τώρα. Ο Πανερυθραϊκός είναι η μια απογοήτευση της σεζόν. Τον είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Είναι σίγουρα για πιο ψηλά. Ο Αίας Ευόσμου θα παλέψει για την παραμονή του.

Τέλος, στις δυο τελευταίες θέσεις που οδηγούν απευθείας στη National League 1, έχουμε τον Έσπερο Λαμίας (που επίσης τον περιμέναμε λίγο καλύτερο)και την άλλη απογοήτευση της χρονιάς, το Ψυχικό. Οι «σκίουροι» έκαναν πρωταθλητισμό τις προηγούμενες σεζόν και βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη θέση.

Η λάμψη του Ζακ Μπράιαντ

Σε ατομικό επίπεδο τώρα, την παράσταση κλέβει ο Ζακ Μπράιαντ του Ερμή Σχηματαρίου. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, όπως και κορυφαίος στο σύστημα αξιολόγησης. Σπουδαία σεζόν κάνει και ο Πέτρος Γερομιχαλός της Μεγαρίδας. Στον Πανιώνιο κάνουν τη διαφορά οι Γκίκας, Κακλαμανάκης, Βεργίνης που είναι παίκτες της Α1, ενώ υπάρχει και ο ΊανΒουγιούκας. Στον Μίλωνα δεσπόζουν οι Μπαρτ και Μελισσαράτος. Στην Ελευθερούπολη πρωταγωνιστής είναι ο Κουρτίδης.

Σε γενικές γραμμές καλά τα πάνε και οι διαιτητές, σε ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ την Basket League. Και με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο που γεμίζει τα γήπεδα!