Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το βήμα του

Μετά από το άσχημο ξεκίνημα και τις βαριές ήττες από τον Ολυμπιακό σε Ρόδο και ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου. Το θέμα είναι αν φτάνουν για να πετύχει τους στόχους του

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το βήμα του

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Basket League αήττητος και πρώτος στην βαθμολογία, ενώ στην EuroLeague μετά τις δύο σερί νίκες στη «διαβολοβδομάδα» σε Μονακό και Μιλάνο είναι αυτή τη στιγμή στην 4 θέση της βαθμολογίας με 9 νίκες και 7 ήττες.

Καθόλου άσχημα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που βλέπει σημεία προόδου κάθε εβδομάδα, νίκες να έρχονται και την… όρεξη να ανοίγει.

Η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» ξεκίνησαν από το μηδέν κυριολεκτικά, αφού έφτιαξαν μια νέα ομάδα από την αρχή και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο, αφού η έλλειψη ομοιογένειας, «χημείας» και αυτοματισμών ήταν πρόδηλη με συνέπεια να μην υπάρχει πρόοδος, να είναι όλοι χαμένοι στο άγνωστο που είχαν μπροστά τους και την πίεση του «πρέπει» να μεγαλώνει.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα κιόλας βήματα της προσπάθειάς τους δέχθηκαν ένα τρομερό «χαστούκι» στο Super Cup της Ρόδου, όταν σε κατάσταση αποσύνθεσης διαλύθηκαν από τον Ολυμπιακό με εφιαλτικό τρόπο.

Αμέσως μετά ήρθε νέα ήττα από τους «ερυθρόλευκους» στη EuroLeague και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Κι όμως ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι υλοποίηση του εγχειρήματος δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δουλεύει σκληρά, αλλά κυρίως να παλεύει να πείσει τους παίκτες του ότι με τον δικό του τρόπο θα γίνει η δουλειά.

Χρειάστηκε βέβαια και μια σημαντική- όπως αποδεικνύεται ως τώρα- μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός γκαρντ, τον οποίο όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε, ήθελε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός, είναι ο «παίκτης κλειδί» για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να «ξεκολλάει» στο σκορ ειδικά όταν τα ματς τελειώνουν και είναι αμφίρροπα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η απουσία αξιόπιστου ψηλού πίσω από τον Ματίας Λεσόρ. Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, αδυνατεί να βοηθήσει ακόμα και στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που ασφαλώς το έχει εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Και πάλι όμως αυτό δεν αρκεί. Ούτε η… μετακόμιση του Ντίνου Μήτογλου στο «πέντε» με την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου λύνει το πρόβλημα. Πρέπει να αποκτηθεί ψηλός που να μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις και να είναι ευχαριστημένος με τα λεπτά που παίζει.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο μεταξύ είναι σαν μια νέα μεταγραφή, αφού μετά τον τραυματισμό του έχει επιστρέψει δριμύτερος και έχει μπεις την φιλοσοφία της ομάδας.

Προφανώς ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτε. Οι «πράσινοι» είναι στη μέση της διαδρομής τους και θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πως θα διαχειριστούν το ακόμα μεγαλύτερο «πρέπει» που θα υπάρχει σε κάθε αγώνα τους πλέον. Θα φανεί από τι μέταλλο έχουν φτιαχτεί…