Καράγκουτης: «Η αλλαγή προπονητή έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών στον Πανιώνιο»

Ο Γιώργος Καράγκουτης, παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού και του Πανιώνιου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio.

Καράγκουτης: «Η αλλαγή προπονητή έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών στον Πανιώνιο»

Ο Γιώργος Καράγκουτης μεταξύ άλλων είπε:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Πανιωνίου: «Αυτήν τη στιγμή έχει βρει τα πατήματά του. Θεωρώ ότι η ανοδική πορεία και το θετικό σερί που έχει “χτίσει” είναι κάτι που έχει κάνει σε όλους μας θετική εντύπωση. Σίγουρα στην αρχή υπήρχαν τεράστιες προσδοκίες για την ομάδα, αλλά αυτό δεν έβγαινε στο παρκέ και σίγουρα η αλλαγή προπονητή έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των παικτών, συσπειρώθηκε η ομάδα. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή έχει κλείσει έναν “κύκλο” παιχνιδιών με πολύ θετικό πρόσημο, κοιτώντας συνεχώς απ’ τη 1η θέση της βαθμολογίας του υπόλοιπους».

Για το πού οφείλεται αυτή η πορεία: «Θεωρώ ότι η δύναμη της έδρας έχει κρατήσει τον Πανιώνιο σε πολύ κρίσιμα σημεία. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ομάδας και αυτό είναι κάτι που έχει εκμεταλλευτεί στο 100%. Εκτός έδρας έκανε μια πολύ δυνατή νίκη με καλάθι στο φινάλε στον Εύοσμο και αυτή είναι και η “μαγεία” της Elite League φέτος. Βλέπεις μια ομάδα σαν τον Αίαντα Ευόσμου να κοντράρει στα ίσα τον επίδοξο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι των επιτυχιών του Πανιωνίου έχει να κάνει με το ότι αμυντικά τα πάει πάρα πολύ καλά. Έχει έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική κατάσταση, αλλά και την κατηγορία. Οι δύο ξένοι βοηθούν πάρα πολύ. Είναι ένα σύνολο “δεμένο” που αν συνεχίσει να παίζει αυτό το μπάσκετ, το οποίο αρέσει στον κόσμο, θα είναι κάτι που θα μας ικανοποιήσει όλους εμάς τους Πανιώνιους».

Για τη φετινή Elite League: «Είναι ένα πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται από πολλά σκαμπανεβάσματα, δύσκολα η ομάδα που θα τερματίσει 1η δε θα κάνει κάτω από 5 ήττες. Είναι τελείως απρόβλεπτο αυτό το πρωτάθλημα. Αν λάβουμε υπόψιν μας και τα προηγούμενα χρόνια, συνήθως η 2η ομάδα που ανεβαίνει είναι ομάδα που δεν την περιμένει κανείς. Είναι ομάδα που κάνει την έκπληξη. Δε νομίζω ότι χωράει προγνωστικά αυτή η κατηγορία, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και απρόοπτη».

Για την πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: «Η πορεία μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ταυτόσημη, ο ένας ακολουθήσε το άλλον. Φέτος βλέπουμε ότι η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού έχει κατά κάποιον τρόπο… αποδυναμώσει τον Ολυμπιακό. Εννοώ ότι όλοι μιλούσαν για μία ομάδα ελληνική που ήταν ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Φέτος μιλάμε πλέον για δύο ανταγωνιστικές ελληνικές ομάδες».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Σίγουρα η Ρεάλ είναι μια ομάδα που έρχεται με φόρα από πέρυσι. Έχει ένα ρόστερ που το έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό. Όταν το κάνει αυτό μα ομάδα, έχει μια συνέχεια, γι’ αυτό και μου έκανε εντύπωση φέτος και ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι η μεγάλη έκπληξη φέτος είναι η Βίρτους που βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία και έχει κάνει μεγάλες νίκες. Επίσης, έκπληξη είναι η αγωνιστική πτώση της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Σίγουρα και η Φενέρ είναι μια ομάδα που περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα ανέβει, ιδίως και μετά την αλλαγή του προπονητή. Μέσα σε όλες αυτές τις ομάδες, και η Μονακό, αλλά και οι δύο ελληνικές, είναι υπολογίσιμες ομάδες για την οκτάδα. Η Παρτίζαν είναι επίσης μια ομάδα που θεωρώ ότι θα πλασαριστεί στις θέσεις 8-10. Βλέπουμε γενικά μια Ευρωλίγκα σαν την Elite League, δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει ποιον. Είναι τόσο σκληρό, επίπονο και συνεχόμενο το πρόγραμμα που, όσο μεγάλο ρόστερ και να έχεις, κάπου θα γίνει κάποιο στραβοπάτημα».