Basket League: Τζάμπολ με Μήτρου-Λονγκ στο ΣΕΦ

Ένα ματς στο οποίο αναμένεται να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Πειραιωτών ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, ενώ θα αγωνιστεί για παρθενική φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ματσάρα στο Περιστέρι. 

Basket League: Τζάμπολ με Μήτρου-Λονγκ στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Tζάμπολ το μεσημέρι (15:00, EΡΤ3) απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Στη δωδεκάδα αναμένεται να βρεθούν τόσο ο Φιλίπ Πετρούσεφ όσο και ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ έχει δηλωθεί επίσημα στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίρνοντας τη θέση του Λουκ Σίκμα. Όσον αφορά τον Καναδό γκαρντ με ελληνική καταγωγή, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά. Ο αθλητής πήρε πριν λίγες μέρες το ελληνικό διαβατήριο, έχει στα χέρια του ταυτότητα και πλέον λογίζεται ως γηγενής.

Μία προσθήκη που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή, αλλά και που θα δώσει λύσεις στο κομμάτι της εκτέλεσης και της δημιουργίας. Διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα να ανοίξει το ροτέισον και να δώσει... ανάσες στους Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Ουόκαπ.

Δύο ώρες και κάτι αργότερα, το Περιστέρι bwin υποδέχεται την ΑΕΚ Betssson BC (17:15) στο… ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε δύο ομάδες με παρόμοιους και συνάμα υψηλούς στόχους.

Ίδιο το ρεκόρ για τις δύο ομάδες, αφού ισοβαθμούν στο 5-5 (όσο έχει και ο ΠΑΟΚ). Το Περιστέρι bwin μετράει 4-1 εντός έδρας και είναι ισχυρό στο γήπεδό του, ενώ η ΑΕΚ Betsson BC έχει 0-4 εκτός έδρας και δυσκολεύεται μακριά από το… σπίτι της!

Το πρόγραμμα και ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται με τη δοκιμασία του Παναθηναϊκού AKTOR στην Πάτρα με αντίπαλο τον εξαιρετικό και φέτος Προμηθέα.