Περήφανος ο Γιατράς: «Αυτό είναι το στυλ μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε»

Ο Μάκης Γιατράς εξέφρασε την περηφάνια του για την σπουδαία νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ, τονίζοντας πως οι παίκτες του έκαναν κατάθεση ψυχής. Μπάνκι: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

Περήφανος ο Γιατράς: «Αυτό είναι το στυλ μπάσκετ που θέλουμε να παίζουμε»

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, τόνισε τα εξής: «Γνωρίζαμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Εμείς προερχόμασταν από μια σημαντική νίκη στο Μπαϊρόιτ, σημαντική όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνισή μας και για την ταυτότητα που παρουσιάσαμε μέσα στο παρκέ, καθώς επίσης και για την αντίδραση που δείξαμε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Μετά τη νίκη μας στο Μπαϊρόιτ είπαμε στα παιδιά να μείνουμε στην ίδια σελίδα, σε αυτό το στυλ μπάσκετ που μας αρέσει να παίζουμε. Σίγουρα η κούραση είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όμως προσπαθήσαμε να την αφήσουμε έξω. Είπαμε εξ αρχής ότι η ομάδα μας έχει πολλούς παίκτες και ότι όποιος κουραζόταν, θα έβγαινε στον πάγκο να πάρει ανάσες.

Ξέραμε ότι αν ήμασταν συγκεντρωμένοι, θα βγει στο τέλος αυτό που θέλαμε. Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και αυτοί που έπαιξαν και αυτοί που δεν έπαιξαν και ήμασταν ομάδα παντού, και μέσα στο παρκέ και στον πάγκο. Παράλληλα, ο κόσμος δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα και μας έσπρωξε στη νίκη, όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Οι φίλαθλοί μας, έχουν μεγάλο μερίδιο σε ό,τι έχουμε κάνει και αν τους έχουμε μαζί μας όπως συνέβη και σήμερα, τότε δεν έχουμε να φβηθούμε τίποτα.

Πιστεύω ότι παίξαμε καλή άμυνα σε όλο το παιχνίδι και βγάλαμε ψυχή. Οφείλουμε να συνηθίσουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ούτε σήμερα υπερενθουσιαζόμαστε, ούτε τα βάφουμε μαύρα όταν χάνουμε. Η φετινή σεζόν είναι ένας Γολγοθας και απέναντί μας βρίσκουμε ομάδες με ποιότητα.

Δεν στέκομαι μεμονωμένα στην παρουσία ενός παίκτη, όμως όντως ο Οκτάβιους Ελις έπαιξε σήμερα λες και ήταν σε άλλο επίπεδο. Τον πιστεύουμε. Είναι νεαρός σε ηλικία, δουλεύει, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν και τα μυαλά του αέρα. Αυτά που είχαμε σχεδιάσει, μας βγήκαν σε όλο το παιχνίδι, μπήκε και ο κόσμος στην εξίσωση, οπότε φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Σε ό,τι αφορά τον Τέρελ Παρκς ήρθε στην Πάτρα με καλό βιογραφικό, όμως είχε έναν τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να είναι μαζί μας σε όλη την προετοιμασία. Περισσότερο φταίω εγώ στο αν παίζει ή δεν παίζει, με την έννοια ότι εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν τον έχω δει στην προπόνηση όπως θέλω και γι΄ αυτόν τον λόγο κοιτάζω και ψάχνω λύσεις από κάποια άλλα παιδιά που γνωρίζω καλύτερα στο τι μπορούν να προσφέρουν στη διάρκεια ενός αγώνα».

Μπάνκι: «Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, κάνουν την διαφορά οι Έλληνες»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, σχολίασε: «Καταρχήν συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του. Εβγαλε πολύ ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Και οι δυο ομάδες προέρχονταν από παιχνίδια στην Ευρώπη και δεν ήταν εύκολο να βρουν δυνάμεις για ένα τόσο υψηλής σημασίας παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αντιπαρατεθούμε με τη δυνατή εμφάνιση του Προμηθέα και να προσαρμοστούμε στην ατμόσφαρα του αγώνα, όμως θεωρώ ότι ακόμη δεν έχουμε την απαιτούμενη σταθερότητα στο παιχνίδι μας.

Ο Προμηθέας έλεγξε το παχνίδι στο β΄ ημίχρονο και παίκτες όπως ο Ελις, που προστάτεψε την ρακέτα και μάζεψε τα ρμπάουντ, έκαναν τη διαφορά. Τέτοια στοιχεία σε ένα παιχνίδι με τόσο κλειστό σκορ είναι πολύ σημαντικά. Λύσεις έδωσε και ο Μπράουν, όμως δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, καθώς η νίκη του Προμηθέα ήταν προϊόν ομαδικής δουλειάς.

Στο β΄ ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε καλύτερες επιλογές, όμως δυστυχώς τα κάναμε χειρότερα, ειδικά με τα 10 λάθη που κάναμε και τα οποία δεν σου επιτρέπουν να ελέγξεις τον ρυθμό απέναντι σε μια τόσο κινητική, σε άμυνα και επίθεση, ομάδα. Αποδείχτηκε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και ότι θα πρέπει να χτίσουμε την ταυτότητά μας. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται άλλη προσέγγιση και αντίδραση.

Το πρόγραμμα έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια, τα οποία θέλουμε να μας κάνουν καλύτερους. Θα δουλέψουμε γι΄ αυτό. Λυπάμαι και για το ότι στενοχωρήσαμε και τους φίλους μας που μας υποστήριξαν σήμερα και άξιζαν να τους χαρίσουμε τη νίκη.

Σε γενικές γραμμές το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και παίζεται μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι τη διαφορά κάνει η ποιότητα των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι κάνουν τη διοργάνωση καλύτερη. Υπάρχουν καλοί Ελληνες παίκτες σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο στις λεγόμενες μεγάλες».